Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Buiten Foto-expositie TrichtBinnensteBuiten

27 maart 2021 t/m 30 mei 2021

De buitenexpositie ‘BinnensteBuiten’ toont in dertig portretten openhartige foto’s en verhalen van inwoners van Tricht. Zij vertellen over hun dagelijkse leven en over hoe ze de impact van de coronacrisis ervaren. Welke invloed heeft het op hun werk, schooltijd en sociale leven? Waar worden ze blij of verdrietig van? BinnensteBuiten is een expositie vol herkenbare én verrassende verhalen om te delen met elkaar.

Na een jaar van coronaomstandigheden vertellen 30 inwoners van Tricht hoe zij die afgelopen periode hebben beleefd en zijn doorgekomen. Op 30 borden prijkt hun foto en hun verhaal.
Verhalen van kinderen van o.a. Op ’t Hof-Malsenburg, leerlingen van middelbare scholen, jonge werkenden in horeca of zorg, inwoners die corona hebben gehad, op de IC gelegen hebben. Verhalen van inwoners die juist coronapatiënten hebben verzorgd, van alleenstaande ouderen die niemand mochten ontmoeten. Niet alleen individuen maar ook gezinnen, zussen, vriendinnen en een voetbalteam vertellen over hun dagelijkse leven en hoe zij de impact van de coronatijd ervaren.

Het resultaat is TrichtBinnensteBuiten: een interessante buitenexpositie vol met karakteristieke persoonlijke foto’s en herkenbare verhalen die op zaterdag 27 maart om 14.00 uur door de heer Servaas Stoop, burgemeester van de gemeente West Betuwe, officieel wordt geopend. Op het grasveld vóór het Dorpshuis. Prins Joh. Frisoplaats 1, 4196 AC in Tricht.

Tot en met 30 mei staan de borden op tien openbare plekken in het dorp, drie per locatie. Wandelende inwoners en passanten maken zo tijdens hun dagelijkse ‘corona-ommetje’ of fietstocht kennis met hun medebewoners en hun ervaringen. Na afloop van de tentoonstelling verschijnt er een herinneringsboekje waarin alle foto’s en verhalen bewaard blijven.

TrichtBinnensteBuiten wordt mogelijk gemaakt door de steun van de gemeente West Betuwe, het Oranje Fonds en de Stichting Dorpsbelang Trajectum uit Tricht.


Lees meer