Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Concert in Poederoijen

11 september 2021 van 20:00 - 23:00 uur

Entree 40 euro inclusief souper, reserveren via: Mascha.v.Peijpe@inter.nl.net of tel. 0418673597.
Reserveer tijdig, de reservering is pas geldig als u 40 euro per persoon hebt overgemaakt op NL28 RABO 039 42 99 604 t.n.v. M.C. van Peijpe.

Ingrid Nissen, Magrita Rondeel en Mariken Zandvliet hebben als eerbetoon aan de kunstschilder Ger Lataster het Trio Lataster opgericht. Ze hebben iets met schilders: ook in De Gevleugelde Ezel, het huis van Dick Haakman, traden ze meerdere malen op.
Ingrid Nissen studeerde hobo in London (haar geboortestad), Frankfurt en Berlijn. Na haar studie was zij twee jaar lang verbonden aan het Radio Symphonie Orkest van Johannesburg. Zij woont en werkt al vele jaren in Nederland en was solo hoboïste van het voormalige Radio Symfonie Orkest. Als soliste heeft ze opgetreden in binnen- en buitenland met o.a. hobo concerten van Mozart, Martinu, Vaughan Williams en Bach. Als lid van diverse ensembles heeft Ingrid veel kamermuziek opgenomen in Nederland, Duitsland en Engeland. Zij speelt regelmatig bij Sinfonia Rotterdam (o.a. tijdens tournees door Brazilië, Siberië en Colombia) en bij andere Nederlands orkesten en heeft als vaste kleinere ensembles La Rondine, Via Collis en Trio Lataster.

Magrita Rondeel behaalde haar diploma Uitvoerend Musicus bij Elias Arizcuren aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Vervolgens studeerde zij Kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marien van Staalen. Zij volgde Meestercursussen bij o.a. Milos Sadlo, Erling Blondal Bengtsson, Dmitri Ferschtman en Johannes Goritzki. Zij was van 1990 tot 1994 verbonden aan het Noord- Nederlands Orkest te Groningen. Sinds 1994 speelt zij in het Nederlands Balletorkest dat later Holland Symfonia zal gaan heten, na de fusie met het Noordhollands Philharmonisch Orkest. Daarnaast houdt zij zich intensief bezig met kamermuziek, waaronder het Wings Ensemble en Trio Lataster. Per 1 januari 2013 besloot Magrita ZZP’er te worden na haar ontslag bij het orkest door de bezuinigingen van het kabinet. Naast het geven van kamermuziekconcerten remplaceert zij nu regelmatig bij haar oude werkgever Holland Symfonia, het Metropole Orkest en bij het Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA)

Mariken Zandvliet werd geboren in Troyes(F) en kreeg haar eerste pianolessen op 7-jarige leeftijd. Als 14-jarige debuteerde zij solistisch bij het Gewestelijk Orkest van Zuid-Holland. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij piano bij Herman Uhlhorn en behaalde daar het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Vervolgens studeerde zij kamermuziek en liedbegeleiding aan het Mozarteum te Salzburg bij Norman Shetler. Naast solistische optredens heeft Mariken zich op diverse samenspel-gebieden toegelegd. Met verschillende ensembles maakte zij tournees naar de Verenigde Staten, Scandinavië, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Marokko. Zij is lid van La Rondine (Sextet met blazers), Trio Lataster en Tango Aliado. Met de fagottist Peter Gaasterland gaf zij concerten en masterclasses in Liechtenstein en met de sopraan Margo Rens in China. Met de violist Tjeerd Top concerteerde zij naast de bekende zalen in Nederland, in Indonesië, Argentinië, India, Sri Lanka, Costa Rica en Brazilië.Als docent en correpetitor is zij verbonden aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam.


Lees meer