Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Culemborg Blues presenteert: Dave Warmerdam Band & Robbert Duijf | show 2

22 augustus 2020 van 22:10 - 00:15 uur

Stationsweg 7

4101NG

Culemborg

Geen volle markt in Culemborg op de 4e zaterdag in augustus, maar er komt een alternatief: Culemborg Blues presenteert in samenwerking met de Gelderlandfabriek op 22 augustus: de Dave Warmerdam Band en Robbert Duijf.

De avond wordt geopend door Robbert Duijf. Hij vertelt verhalen, samen met zijn gitaar, en gebruikt daarbij een typische traditionele fingerpicking stijl, gecombineerd met slide en meestal open tuning. Een mix van jaren 30 delta blues, gospel en jaren 60 Brits Amerikaanse folk. Puur, oprecht en vol overgave, voorzien van een frisse eigen draai.

Robbert won in 2019 de Dutch Blues Challenge in de categorie soloduo’s , en mocht daardoor Nederland vertegenwoordigen op de International Blues Challenge op Beale street in Memphis (USA) waar hij de halve finale bereikte. Het eigen werk is geïnspireerd door Charlie Patton, Sun House en Robbert Johnson, maar ook door Michael de Jongh en Dave Van Ronk.

De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt.

Een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt.

Een van de hoogtepunten van de band tot nu toe is de deelname aan de International Blues Challenge in Memphis (eind januari 2020) na het winnen van de Dutch Blues Challenge. De band bereikte hier een eervolle halve finale plaats en werd bedolven onder de complimenten, waaronder die van niemand minder dan Walter Trout! En Walter heeft inmiddels de daad bij het woord gevoegd en de band voor 3 support-optredens uitgenodigd in 2021.

Dit alles en het goede optreden op de Varkensmarkt tijdens Culemborg Blues 2019 is een goede reden de band wederom uit te nodigen, nu voor deze alternatieve Culemborg Blues.

De verkoop start donderdag 16 Juli on 10.00 uur via de website van de Gelderlandfabriek.

De kaarten kosten €20,–.


Lees meer