Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

De Fransche School – Collagegedicht maken | Meliza de Vries

26 mei 2021 van 19:30

Maak jouw eigen #instagedicht. Zin om een origineel gedicht op Insta te maken met jouw zelfgemaakte achtergrond? Door Meliza de Vries – winnaar Insta Award 2021 ‘Beste Gedicht’
Online – via Zoom.

Op woensdagavond kun je de online ”Maak jouw eigen #instagedicht’ workshop volgen via ZOOM. Samen met Meliza de Vries maak je een achtergrond van de materialen die je in huis hebt. Tijdschriften, afgeschreven boeken, gekleurd papier, stof, touw enzovoort. Daarna ga je een bijpassend gedicht schrijven. Wat roept dit beeld bij je op en hoe kunnen we dat verder uitwerken. Van het resultaat maak je een foto voor jouw Insta!

Programma:
Intro: werk je vanuit beeld of tekst of andersom?
Achtergrond: van tijdschriften, boeken, touw, kant, en verf.
Tekst: op basis van de achtergrond maken we het gedicht.

De prijs is inclusief een verrassingspakketje (2,50 euro) dat je wordt toegestuurd om te gebruiken tijdens de workshop. Het zijn een paar items uit de kringloopvondsten van Meliza. Hiermee kun je een mooie instapost maken en natuurlijk aanvullen met jouw eigen materialen. Wil je bij de bestelling daarom je volledige adres invullen?

Wat heb je sowieso nodig:
– Ruimte om te knippen, plakken en verven tijdens de workshop.
– Tijdschriften, boeken waaruit je kunt knippen, restpapier en wat je wilt gebruiken.
– Een effen vel papier om de tekst op te schrijven. Een sponsje, schaar, lijm en verf.

* Reserveren vóór 21 mei 12 uur i.v.m. het versturen van de pakketjes *

Meliza de Vries won de juryprijs ‘Beste gedicht’ van de AMAI Award. Zij combineert woord met beeld en gebruikt daarvoor de meest uiteenlopende voorwerpen en materialen. Daarnaast verschenen haar gedichten in verschillende literaire tijdschriften, zoals Het Liegend Konijn, DW B, Deux Ex Machina en De Optimist. En droeg Meliza haar gedichten voor tijdens Dichters in de Prinsentuin, Frontaal, Hongerige Wolf, Keti Koti Festival, Movies that Matter, What is your history in The Poetry Café (Londen) en toerde met de Poëziebus door Nederland en België.


Lees meer