Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Feelgood bij Lingefilm

26 juni 2020 t/m 29 juni 2020

Rijksstraatweg 64

4191 SG

Geldermalsen

Ruim dertig jaar vertolkte Fred McFeely Rogers het kinderprogramma ‘Mister Rogers’ Neighborhood’. In Amerika een legende. Elke Amerikaan is opgegroeid met de zachte, altijd even vriendelijke Mr Rogers. Gemakkelijke onderwerpen werden besproken en moeilijke onderwerpen werden niet uit de weg gegaan. Het filmportret A Beautiful Day in the Neighborhood toont ons het interview van Mr Rogers door een kritische reporter. Vrijdag 26 en zaterdag 27 juni om 20.30 uur, zondag 29 juni om 20 uur.

A Beautiful Day in the Neighborhood De film is geïnspireerd op het interview dat Mr Rogers ooit gaf aan journalist Tom Junod. Tom Junod is in de film vervangen door het fictieve karakter Lloyd Vogel (gespeeld door Matthew Rhys). Lloyd was ooit een zeer succesvol interviewer. Vanwege zijn veelal cynische houding en de negatieve draai die hij aan menig gesprek gaf, weigerden bekendheden zich nog door Loyd te laten interviewen. Maar dan wordt hij gevraagd om Mr Rogers te interviewen.

Lastig voor deze zeer kritische reporter, niet helemaal vrij van vooroordelen. Maar gaandeweg groeien de twee naar elkaar en ontstaat er een vriendschap tussen de reporter en Mr Rogers. In het echt één die vele jaren stand hield. Regisseur Marielle Heller doet alle eer aan de echte Mr Rogers, zonder dat het een eenvoudige vertoning wordt. Mr Rogers blijft mysterieus, de reporter bloeit op, de kijker getrakteerd op een feelgood-verhaal.


Lees meer