Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Fiepweek Zaltbommel

13 november 2021 t/m 21 november 2021

Diverse locaties

Zaltbommel

Wie kent ze niet de afbeeldingen van Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet, Otje of de poezen Pim & Pom. Tekeningen van Fiep Westendorp. Maar Fiep tekende veel meer, ze verzorgde ook de vrouwenpagina in het Parool, illustreerde reclamecampagnes en maakte muurschilderingen. Het werk van Fiep Westendorp die in 1916 in Zaltbommel werd geboren, behoort met recht tot Nederlands erfgoed. De jaarlijkse Fiep week, waarin het werk van Fiep Westendorp centraal staat, vind dit jaar plaats van 13 – 21 november. En deze week vol kleur en creativiteit krijgt in de geboortestad van Fiep veel aandacht. Bezoek Zaltbommel en beleef en ontdek het werk van Fiep Westendorp.

Zaterdag 13 november: 

Opening Fiepweek

Zaterdagmiddag arriveert Sinterklaas in Zaltbommel, hij kende Fiep ook en was rond 1925 al onder de indruk van haar tekeningen. Later tekende Fiep veel tekeningen waarin Sinterklaas de hoofdrol had. Deze middag zal Sinterklaas de 9-jarige Fiep Looijen uit Zaltbommel ontmoeten een geschenk van haar aannemen. Fiep is deze dag jarig en kan net als Fiep Westendorp ontzettend mooi tekenen.

Wil jij ook Sinterklaas ontmoeten, tussen 14.30 – 15.30 uur brengt hij samen met zijn pieten een bezoek aan de binnenstad.                                                             

13 – 20 november:   

Kleuren, schrijven en tekenen met Fiep in bibliotheek Zaltbommel

17 t/m za 20 november:   

Fiep speel – lees & ontdekhoek

Kom jij lezen, spelen en ontdekken met Fiep. In de Bruna – Waterstraat is een Fiep-hoek waar je elke dag tijdens openingstijden welkom bent. Heb jij alle onderdelen gedaan, dan verdien jij je eigen Fiep diploma. Deze activiteit is gratis.

17 t/m 20 november:   

Kleuren en tekenen met Fiep 

Op verschillende plaatsen in de stad staan grote tekeningen van Fiep, help jij om deze kleur te geven?

20 november:   

FIEPERDEPIEP-dag in binnenstad Zaltbommel.

11:00:    Opening (podium op de Markt)

11:10:   Muziek van Fiep

11:30:   Voorstelling Pim & Pom

12:00:   Meet & Greet met Pim & Pom

11:00 – 14:00:   Pannenkoeken eten

Kom jij net als Jip & Janneke pannenkoeken eten en ze kleurrijk versieren zoals Fiep haar tekeningen kleur gaf? Voor slechts 1,- versier en eet jij jouw kleurrijke pannenkoek. Welkom in het restaurant van Hema Zaltbommel.

13:00 – 14:30:   Op de foto met Floddertje, Jip & Janneke of een andere illustratie van Fiep. Je bent van harte welkom in ’t Stadscafé, ingang Waterstraat. Deze activiteit wordt gratis aangeboden door Bibliotheek Rivierenland

14:30:   Voorstelling Pim & Pom (podium Markt)

15:00:   Meet & Greet met Pim & Pom

21 november:            

Fiepdag bij Museum Stadskasteel

13:00:   Lezing en rondleiding over het werk van Fiep voor volwassenen Kosten 14,- inclusief koffie & gebak.

13:00:    ‘Alles heeft een kleur’  Kinderactiviteit voor kinderen vanaf groep 1. Kom schilderen en tekenen en daarna spelen bij ‘Fiep thuis’. Deze activiteit start ook om 14:30 en 16:00 uur. Kosten 4,- (dit is inclusief toegang museum + Fiepzolder).

Let op!

  1. Bij slecht weer is er een alternatieve locatie, volg voor de laatste berichtgeving de social media van Beleef Zaltbommel
  2. Bij de voorstelling van Pim & Pom, pannenkoeken eten én de lezing in het Museum is een Corona- QR verplicht.

Lees meer