Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Film ‘One Single Planet’ door Partij voor de Dieren in Culemborg

16 februari 2020 van 15:00 - 17:15 uur

Steenovenslaan 20

4101 AM

Culemborg

Op zondag 16 februari vertoont de Partij voor de Dieren in Culemborg de toonaangevende documentaire One Single Planet bij de Natuur- en Vogelwacht. De film heeft meerdere delen en gaat dieper in op de huidige duurzaamheidsproblemen die onze planeet bedreigen. Lester van der Pluijm, statenlid voor de Partij voor de Dieren in Gelderland, zal iets vertellen over het deel zoönosen. Ecoloog Kars Veling zal iets vertellen over het deel biodiversiteit en hoe Culemborg omgaat met deze problematiek.

One Single Planet is de vierde documentaire van de Nicolaas G. Pierson Foundation. In deze film, over de grote duurzaamheidsproblemen die onze planeet bedreigen en de mogelijke oplossingen om de aarde leefbaar te houden voor komende generaties, spreekt Marianne Thieme met toonaangevende wetenschappers, beleidsmakers en denkers over de metafoor van astronaut Wubbo Ockels, die de aarde vergeleek met een uit koers geraakt ruimteschip met 7 miljard opvarenden.

Systeemcrisis
Aan de hand van het wereldvoedselprobleem, de wereldwatercrisis, zoönosen en het biodiversiteitsprobleem, denken wetenschappers mee over de oorzaken en mogelijke oplossingen voor de systeemcrisis die de wereld in zijn greep houdt. Over deze laatste twee onderwerpen zal de filmmiddag in Culemborg gaan.

Lester van der Pluijm, Statenlid Partij voor de Dieren in Gelderland: “Dierziekten zijn van alle tijden, maar omdat we wereldwijd jaarlijks 70 miljard dieren houden voor consumptie hebben wij een tikkende tijdbom gecreëerd voor pandemieën van ongekende omvang. Virussen en bacteriën kunnen overspringen naar de mens die de dieren verzorgt, vervoert, slacht of opeet. Ook in Gelderland moeten we hier adequaat op kunnen reageren, of beter nog: voorkomen.”

Toegang is gratis en iedereen is welkom.

Zondag 16 februari
15:00 uur – 17:00 uur, inloop v.a. 14:30
Natuur- en Vogelwacht, De Steenuil, Steenovenslaan 20
Culemborg@partijvoordedieren.nl


Lees meer