Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Filmtheater

12 november 2021 t/m 17 november 2021

Rijkstraatweg 64

4191 SG

Geldermalsen

Summer of Soul is een verpletterende docu over het vergeten Harlem Cultural Festival, of ook wel ‘Black Woodstock’. Het festival (waar grote namen als B.B. King, Nina Simone en (een toen nog piepjonge) Stevie Wonder optraden) kreeg destijds nauwelijks aandacht en de vele filmopnamen raakten in de vergetelheid. Tot nu toe dan. Muzikant en debuterend filmmaker Questlove brengt in deze energieke en swingende docu de nooit eerder vertoonde beelden op een aanstekelijke manier tot leven. Hij won diverse prijzen met de film.

Radiograph of a Family was een regelrechte hit bij het documentairefestival IDFA vorig jaar en werd daar en in diverse andere landen diverse malen bekroond. De Iraanse regisseur Firouzeh Khosrovani schetst met de film een intiem portret van haar familie. ‘Moeder trouwde met een foto van vader’, zegt ze over haar ouders. En dat klopt: het huwelijk tussen de wereldse student die in Zwitserland woonde en de devote moslima in Iran was gearrangeerd en de kloof tussen de twee bleef altijd voelbaar. En zo is de film niet alleen een reconstructie van een ongelukkig huwelijk, maar ook een spiegel van de complexe Iraanse geschiedenis.

De Israëlische tragikomedie Here we are vertelt het ontroerende verhaal van een vader die wil voorkomen dat zijn bijna volwassen autistische zoon bij hem weggaat en naar een instelling voor begeleid wonen verhuist. Hij neemt zijn zoon tegen de wens van diens moeder mee op een reis door Israël, waarbij steeds meer duidelijk wordt hoe sterk de band tussen vader en zoon is. Aanvankelijk lijkt het erop dat vader zijn zoon wil redden van de boze buitenwereld, maar dan dringt de vraag zich op wie er niet klaar is om de ander los te laten.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag en zaterdag 20.30 uur, zondag en woensdag 20.00 uur, dinsdagmiddag 14.30 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. FILM + MAALTIJD € 29,00. E-tickets via www.lingefilm.nl.


Lees meer