Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Jam, Jazz & Pizza | 15 september

15 september 2019 van 14:30 - 16:00 uur

Stationsweg 7

4101 NG

Culemborg

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

Dit duo bestaande uit Kika Sprangers (saxen) en Martin Fondse (piano & synthesizers) is een welkome aanvulling in de Nederlandse scene. De bijzondere combinatie van deze twee uitvoerende en componerende musici op toetsen en saxofoon slaat vele muzikale wegen in. Het levert een kleurrijke samenwerking op met lyrische en melancholische melodieën en indringende grooves. Ze verbinden de composities van Martin en Kika aan elkaar door vrije improvisaties. Een mooie uitdaging om ieder concert de diepgang op te zoeken.

Sprangers was twee jaar leadsaxofoniste van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, stond eerder dit jaar met haar Large Ensemble op InJazz en het Grachtenfestival, en is benoemd tot YoungVIP 2018. Fondse, winnaar van de Buma Boy Edgarprijs 2017, is zowel nationaal als internationaal een gevestigde naam in de muziekwereld. Hij blinkt uit in meeslepende composities en arrangementen voor onder andere het Metropole Orkest en het NJJO en zijn eigen formaties zoals het Martin Fondse Orchestra en zijn samenwerking met Braziliaanse zanger Lenine. Onlangs ontving hij met Lenine twee Prêmios da Música Brasileira (de Braziliaanse Grammy’s) voor hun project The Bridge.


Lees meer