Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Kabouters zoeken in de Heemtuin Druten

11 oktober 2019 van 18:00 - 20:00 uur

Waalbandijk

6651 BA

Druten

Het is een groot geheim: op vrijdagavond 11 oktober zijn er in de Heemtuin Druten kabouters te zien. Alleen door kinderen! De meeste kans maken ze als ze een (zelfgemaakte) lantaarn meebrengen. En hun (groot-)ouders natuurlijk, om te voorkomen dat ze verdwalen.

Bijna niemand weet het, maar soms kunnen kinderen kabouters zien. Met moeite, omdat het altijd zo tegen de griebelgrauw is en het schemerig wordt tussen de bomen. Maar toch zien kinderogen dan waar en hoe kabouters wonen. Het is wel goed opletten geblazen, want er slingert wel eens een kruiwagen op het pad. Of een kabouterskateboard. Kabouters helpen de natuur, het zijn dus echte helden.

Een tip voor de deelnemers is om altijd de handen op de rug te houden en niets, maar dan ook helemaal niets van de kabouterspullen aan te raken. Als er mensenkinderlucht aan komt willen ze die niet meer. Verder is het handig om stevige schoenen aan te trekken.
Ook hebben de kinderen de meeste kans om kabouters te zien met een (zelfgemaakte) lantaarn. Geen zaklamp, want dat harde licht jaagt de kabouters schrik aan. Tijdens de woensdagmiddag activiteit op 9 oktober bij Het Dijkmagazijn kunnen ze zelf een kabouterlantaarn knutselen, zie de website.

LET OP: Bij slecht weer zijn de kabouters niet te zien. Vanaf 15.30 uur staat op de website en Facebook of de activiteit doorgaat.

Kabouterzoektocht Heemtuin Druten, vrijdag 11 oktober 2019, inloop van 18.00 tot 19.00 uur, einde 20.00 uur. Startplaats Heemtuin Druten, Waalbandijk, 6651 BA Druten. Deelname € 2,50 kind, 3,50 volw.  Kinderen met een zelfgemaakte lantaarn krijgen € 0,50 korting. Meer info via www.dijkmagazijnbeuningen.nl, aanmelden is niet nodig.
Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.


Lees meer