Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Kasteel Ammersoyen extra geopend tijdens herfstvakantie

24 oktober 2021 t/m 31 oktober 2021 van 11:00 - 17:00 uur

Kasteellaan 1

5324 JR

Ammerzoden

In de herfstvakantie t/m 31 oktober is kasteel Ammersoyen maandag t/m zondag geopend. Bezichtig deze middeleeuwse waterburcht of kom een kijkje nemen bij één van de activiteiten.

Tijdens je tocht door het kasteel zie je onder meer de torenkamers, de ridderzaal en het vrouwenverblijf. Via trappen in metersdikke muren bereik je de museumzolder waar de archeologische vondsten uit de gracht een beeld geven van 700 jaar geschiedenis. In de poortkamer kun je het replica pronkharnas van de hertog van Gelre en een film bekijken. Breng zeker ook een bezoekje aan de brouwkelder en de kerker van het kasteel.

Leuk voor kinderen
Voor kinderen is er van alles te beleven! Ze zullen zich vergapen aan de schatkisten, plonsplees en de vele spannende luikjes en trappen. Op de museumzolder kunnen ze voor archeoloog spelen en in de wapenkamer onderdelen van een harnas uitproberen. Of doe met het hele gezin de leuke Speuren & Spelen tocht in en om het kasteel!

Programma
Naast het kasteelbezoek organiseert kasteel Ammersoyen deze herfstvakantie ook extra activiteiten. Op zondag 17 oktober wordt je tijdens het bezoek aan het kasteel verrast door onze kasteelbewoners. Ontdek zo wat de kasteelbewoners allemaal meemaken en ze zijn altijd in voor een praatje. Zo beleef je helemaal de middeleeuwen. Op donderdag 21 en 28 oktober wordt er weer het ‘Rondje Ammersoyen’ gelopen, een boeiende rondleiding buitenom het kasteel onder leiding van een gids.

Openingstijden herfstvakantie: 16 t/m 31 oktober, maandag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur. Reserveren van een e-ticket wordt aanbevolen via de website.


Lees meer