Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Kerst in het Weeshuis

22 december 2021 t/m 3 januari 2021 van 13:00 - 17:00 uur

Herenstraat 29

4101 BR

Culemborg

Kom je kennismaken met Elisabeth tijdens een theatrale wandeling door de historische binnenstad van Culemborg? Leuk in combinatie met een bezoek aan het museum, waar de tafel van de protectoren, de bestuurders van het weeshuis, feestelijk gedekt is. Help Kaat de keukenmeid bij het tekenen van een feestmaal en kom je verkleden en spelen op zolder. Op tweede kerstdag en in de tweede week van de kerstvakantie serveert de keukenmeid buiten op het vuur gratis eenvoudige spijzen van toen.

Wensboom

Op het Weeshuisplein staat een grote wensboom versierd met engeltjes. Culemborgers zullen de engeltjes herkennen, ook dit jaar zal het monument aan de spoorbrug over de Lek transformeren tot een verlichte Engel. Naar idee en ontwerp van het collectief van kunstenaars en stadmakers De Vrijstad Drukker. De engel symboliseert de saamhorigheid in de stad, ook nu we op afstand moeten leven van elkaar. Inwoners die iemand moeten missen deze kerstvakantie kunnen op het Weeshuisplein een engeltje beschrijven met een wens. Elisabeth zal vijf wensen in vervulling laten gaan.

Stadswandeling met aansluitend feestmaal tekenen in de Weeshuiskeuken.

Wat fijn dat het museum open is deze kerstvakantie en dat doen we graag veilig, daarom is reserveren voor de stadswandeling verplicht, € 2,50 per persoon. Dagelijks in de kerstvakantie om 13.00 uur. Leuk voor kinderen en (groot)ouders.

Het museum is veilig te bezoeken met een coronatoegangsbewijs.

Eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten

 


Lees meer