Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Natuurwandeling Weurtse Buitenlanden

16 oktober 2019 van 14:00 - 15:30 uur

Dijk 41

6641 LA

Beuningen

Woensdagmiddag 16 oktober organiseert Het Dijkmagazijn een struinwandeling langs de Weurtse Plas en de Waal. Samen met de gids op zoek naar grote grazers en bijzondere planten in de Weurtse Buitenlanden.

Vanaf de dijk is er fraai uitzicht over Weurt en de Weurtse Plas. Maar de Waal is er amper zichtbaar. Om te zien wat er achter de plas ligt struinen we door het natuurgebied. Grote kans dat we de Konik-paarden tegenkomen. De eerste tekenen van de herfst dienen zich aan. En wie wat wil horen over Het Weurtse Straatje en het speeleiland is ook welkom.
De wandeling is niet zo lang, ongeveer 3 kilometer. En we staan regelmatig stil om bijzondere plaatsen en vondsten te bekijken. Dus voor wie niet zulke lange afstanden kan lopen is dit een ideale wandeling. Het gebied is ook minder ruig dan het vanaf de dijk lijkt: de paarden hebben met hun routes paadjes uitgesleten tussen de planten.

Natuurwandeling Weurt, woensdag 16 oktober 2019, 14.00-15.30 uur. Deelname: volwassene € 3,50, kind € 2,50. Startplaats: Kerk Weurt. Tip: trek stevige schoenen aan. Aanmelden is nodig via www.hetdijkmagazijn.nl.


Lees meer