Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Open Monumentendag 2022 – West Betuwe

11 september 2022 t/m 11 september 2022

Gemeente West Betuwe

4191KH

Geldermalsen

Op 10 en 11 september is het Open Monumentendag. U kunt in West Betuwe vele karakteristieke kerkjes, molens, forten en andere gebouwen bezoeken.

Door de eeuwen heen heeft West Betuwe een rijke geschiedenis opgebouwd. Pittoreske dorpen en middeleeuwse stadjes stonden eeuwen terug op zichzelf. Nu zijn ze verbonden door de slingerende Linge en de robuuste Waal. Hier voert de geschiedenis u mee langs monumentale kerken, molens, forten, kasteeltuinen én een sluis die eeuwen terug dienst deed als smokkelroute. Maar ook langs karakteristieke eeuwenoude boerderijen en notabele woningen.

Het thema dit jaar is ‘Duurzaamheid’. Monumenten zijn door hun leeftijd duurzaam. Maar om ons erfgoed door te geven aan volgende generaties, worden ‘groene’ aanpassingen steeds belangrijker. Ontdek hoe sommige monumenten in West Betuwe hier al op creatieve wijze invulling aan geven. Met behoud van de cultuurhistorische waarde.

En als ik u een tip mag geven? Laat de auto thuis als het kan en pak de fiets om op ontdekkingstocht te gaan. Neem ook eens een kijkje op www.beleefwestbetuwe.nl. En laat u verrassen wat er nog meer te beleven is in West Betuwe.

Ik wens u een bijzonder mooie route langs de monumenten van West Betuwe.

Wethouder Rutger van Stappershoef


Lees meer