Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Pinksteren op Slot Loevestein

4 juni 2022 t/m 6 juni 2022 van 10:00 - 17:00 uur

Loevestein 1

5307 TG

Poederoijen

Speciaal voor dit Pinksterweekend kijken we naar rampen op Loevestein in relatie tot water. De ligging tussen Maas en Waal, de dubbele slotgracht, de Hollandse waterlinies, Hugo’s ontsnapping via het water… de geschiedenis van Loevestein is verweven met water. Soms als vijand, bij hoogwater, en soms als vriend, om de vijand juist buiten te houden.

Wist je dat water als bondgenoot werd ontdekt in de strijd tegen de Spanjaarden? En hoe zit het nou precies met die Hollandse Waterlinie? Hoe hoog moest het water staan om een leger te stoppen? Tot de enkel? Knie? Of schouderdiep? In een Duits spionagerapport werd ten tijde van de Eerste wereldoorlog gesproken van het geheime wapen van Holland. Durfden de Duitsers ons land daarom niet binnen te vallen? En waarom was dat tijdens de Tweede wereldoorlog niet zo? Dit weekend is er genoeg te ontdekken over water en rampen op Loevestein. De enthousiaste museumgidsen vertellen je daar graag over.

Elke dag is er een instaprondleiding om 11.30 uur en 14.30 uur. In deze rondleiding ontdek je de hoogtepunten uit de geschiedenis van Loevestein. De prijs voor de instaprondleiding is:
vanaf 18 jaar: € 7,50 | 4 t/m 18 jaar: € 5,00 | 0 t/m 3 jaar: gratis (prijs exclusief entree) Aanmelden voor de instaprondleiding kan bij de receptie.


Lees meer