Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Rijswijk te Kijk Special

14 september 2019 van 10:00 - 16:00 uur

Rijswijk te Kijk Special op Open Monumentendag.

Zaterdag 14 september presenteert Martinus Producties met trots het werk van drie bijzondere Rijswijkers in de Martinuskerk, Kerkstraat 15 Rijswijk GLD:

  • Wim Hendrikx: grafiek
  • Elisabeth Muus : fotografie
  • Martien Thijssen: Cartografie

Om 15.00 uur speelt Tweetet relaxte Jazzmuziek in de Martinuskerk. Het duo bestaat uit Eugene Teunissen (bariton saxofoon) en Wim Leeuwenberg (bas). Op het repertoire staan ballads uit de jazz afgewisseld met jazzblues.

Wim Hendrikx raakte geboeid door grafiek op De Plantage in Tiel. Op de Academie in Arendonk (Be) volgde hij de richting ‘Vrije Grafiek’ en heeft hij zich vooral gespecialiseerd in etsen. Zijn werk is verschillend van aard maar het is voor een bioloog niet verwonderlijk dat de natuur een inspiratiebron is, bijvoorbeeld de prachtige observaties van kleine beestjes. De tentoonstelling geeft een overzicht van zijn ontwikkeling als graficus.

Elisabeth Muus, in Rijswijk beter bekend als Lies Janssens, exposeert met twee projecten, foto’s van Jaap de Bruijn en foto’s uit de kapsalon van Annie van Olderen. Beelden die het dorpsleven onder de loep nemen en vastleggen voordat het verdwijnt in de moderne tijd. Ze maakte dit documentairewerk voor haar deeltijd vakopleiding fotografie aan de Fotovakschool Amsterdam.

Hobby van Martien Thijssen is het verzamelen van o.a. plattegronden van Rijswijk. Hij heeft inmiddels een flinke verzameling en leert steeds meer over de geschiedenis van ons Betuwse dorp. Op grote A-nul kaarten toont hij tijdens de tentoonstelling in de Martinuskerk hoe het dorp van 1936 tot nu is veranderd. Hij is zelf tijdens de tentoonstelling aanwezig en luistert graag naar uw herinneringen en verhalen om meer te weten te komen over alles wat de kaarten weergeven, maar weet ook veel over de onstaansgeschiedenis van uw huis.


Lees meer