Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Zomervakantie op Slot Loevestein

9 juli 2022 t/m 4 september 2022 van 10:00 - 17:00 uur

Loevestein 1

5307 TG

Poederoijen

Tijdens een dagje Loevestein deze zomer ga je op pad met je eigen sleutel. Leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en zet de vesting onder water met het waterspel. Of dwaal door de nieuwe tentoonstelling “Denkend aan water”. Kun je niet kiezen? Dat hoeft ook niet. Rust even uit in de Taveerne met wat lekkers en vervolg je tocht door de muurtrappen van het kasteel, op zoek naar de kist van Hugo de Groot. Nog steeds energie over? Leef je uit op het klimparcours.

THEMA: HOLLANDSE WATERLINIE
Terug naar 1672, hét rampjaar. Ons land wordt belaagd door een gecombineerde aanval van Engelsen en Fransen, gesteund door de Bisdommen van Keulen en Munster. Er wordt geplunderd, brand gesticht, vernielingen aangericht, gestolen en we blijven berooid achter. Om ervoor te zorgen dat we niet vaker op deze manier aangevallen worden, moet er een verdedigingsplan komen. Hoe kunnen wij ons land, en dan met name ons rijke Westen, beschermen?

Deze zomervakantie vertellen de professionele museumgidsen je daar dagelijks over. Het thema is ‘Loevestein verdedigd door water’ en hierin staat de Hollandse Waterlinie centraal.

MIDDELEEUWS KAMPEMENT
Op 13 en 14 augustus nemen de Meyden van Loevestein je mee terug te nemen naar vervlogen tijden. Heel het weekend laten ze kinderen op speelse wijze kennis maken met middeleeuwse gebruiken en gewoonten. De Kasteelschutters laten dit weekend ook hun kunsten zien en je kunt zelf leren boogschieten.

EXTRA ACTIVITEITEN
Op de woensdagen kunnen kinderen aansluiten bij een workshop aquarel leren. Een kaartje hiervoor koop je bij aankomst bij de kassa. Elke vrijdag kun je oudhollandse spellen spelen op de Voorburcht, zoals koekhappen, spijkerpoepen, zaklopen, blikgooien en meer.

PRAKTISCHE INFORMATIE
In de zomervakantie is Loevestein van 9 juli t/m 4 september elke dag open van 10:00 – 17:00 uur. Een kaartje koop je online of aan de kassa.


Lees meer