Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Vestingstad Zaltbommel

In de vestingstad Zaltbommel kun je rekenen op een flinke portie geschiedenis en cultuur. Het roemrijke verleden, de vele gezellige terrasjes en leuke eetadressen maken van deze stad de uitverkoren plek voor een heerlijk dagje uit. 

Eén van de blikvangers van deze stad is de Sint Maartenskerk. Zowel de kerk als de toren is grotendeels gebouwd in de 15e eeuw. De kerk is regelmatig geopend voor bezichtiging. Enthousiaste gidsen leiden je graag rond, maar je kunt dit ook op eigen gelegenheid doen. In de zomermaanden kun je zelfs de toren beklimmen.

Tourist Info Bommelerwaard

Bij Tourist Info Bommelerwaard kun je terecht voor toeristische informatie over de stad zelf en de gehele Bommelerwaard. Tourist Info Bommelerwaard helpt je graag op weg. Je vindt hier informatie over onder andere de geschiedenis van de stad, restaurants, overnachtingsmogelijkheden, fietstochten, rondvaarten. Daarnaast organiseert Tourist Info Bommelerwaard stadswandelingen, cultuurarrangementen en meer. In het oude Stadhuis kun je tevens terecht voor foldermateriaal, ansichtkaarten en leuke gadgets.

Meer informatie

De leukste fiets- en wandelroutes

Beleef de Bommelerwaard

Ontdek de rijke geschiedenis en bijzondere bezienswaardigheden van de Bommelerwaard! Bezoek het historische centrum of bewonder de kastelen in de regio.
Achteraf kunt u bij Van der Valk Zaltbommel terecht voor een hapje en een drankje.

Bekijk deze route

Gootspokenroute

Spot alle gootspookjes van de kunstenaar Joris Baudoin! De spoken hangen, zitten en liggen aan de dakgoten van circa dertig huizen in het centrum van Zaltbommel. En er blijven nieuwe gootspoken bijkomen! Ontdek ze allemaal tijdens deze bijzondere route.

Bekijk deze route

Struinroute Zaltbommel-Vuren

Struin langs de uiterwaarden en ervaar het rivierenlandschap van de Bommelerwaard! Onderweg passeert u Slot Loevestein en Fort Vuren waar de historie tot leven komt.

Bekijk deze route

Uitgelicht in Zaltbommel

Stadskasteel Zaltbommel
Museum Stadskasteel Zaltbommel is is gevestigd in het Maarten van Rossemhuis, een monumentaal pand uit 1535 in het centrum van Zaltbommel. ...Lees meer
Zaltbommel
Stichting Gilde van Stadsgidsen Zaltbommel
Het Gilde van Stadsgidsen Zaltbommel wordt gevormd door een tiental enthousiaste en deskundige gidsen die met veel plezier stadswandelingen verzorgen door ...Lees meer
Zaltbommel
Hotel Van der Valk Zaltbommel
In de comfortabele kamers bij Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2 kom je geheel tot rust. Het hotel ademt luxe en eigentijdse ...Lees meer
Zaltbommel