Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

23 juni: Waarde-wandeling in de Redichemse Waard

23 juni 2019 van 10:00 - 11:30 uur

Julianalaan 57

4101 JB

Culemborg

Gratis wandeling van waarde door Culemborgs mooiste natuur- en recreatiegebied. Ervaren gidsen leiden u rond en vertellen u alles wat u nog niet wist over de bijzondere natuur en geschiedenis van dit gebied.

U krijgt inzicht in het ontstaan van het landschap. Waar heeft de rivier vroeger gestroomd, waar lag vroeger de dijk? We gaan op zoek naar de bijzondere planten en dieren in het gebied. En wist u al dat in dit gebied het dorpje Redichem lag, lang voordat er sprake was van Culemborg?

Start en eindpunt: B&B ‘De Appelgaard’, Beusichemsedijk 12 via de Achterweg. U wordt hier opgewacht door de gids. Na de wandeling kunt u hier op eigen kosten nog wat nuttigen. Er is dan nog gelegenheid om rond kijken in de oude hoogstamboomgaard van het buiten van ‘De Appelgaard’.

Wanneer: zondag 23 juni van 10.00 – 11.30 uur (hierna nog één Waarde-wandeling dit jaar op 1 september 2019).

Praktische informatie: Aanmelden graag via de facebookpagina, maar het is niet verplicht. U kunt altijd mee. Denk aan stevige wandelschoenen, warme- of regenkleding, fototoestel en verrekijker. Rondleiding is gratis. Neem eventueel contant geld mee voor consumptie op ‘De Appelgaard’. Voor meer informatie: Stefan Claessens (06-45104911). Informatie over het gebied: https://www.facebook.com/Redichemse.Waard/.


Lees meer
Delen: