Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

36ste jeugdmuziekdag Aalst

16 maart 2019 van 19:30 - 00:00 uur

Gratenbogerd 3

5311 GA

Gameren

De 36ste Jeugdmuziekdag die aanstaande zaterdag 16 maart gehouden wordt in Aalst, staat in het teken van mysteries, raadsels en illusie.

In Sporthal De Maayenbogerd werken ruim 140 muzikanten aan de uitvoering van een groots eindconcert. Het programma bevat 10 muziekstukken als “The Fall of Atlantis” van Ivo Kouwenhoven, maar ook de indrukwekkende muziek van “The Greatest Showman” zal door het mega-orkest ten gehore worden gebracht.

Een mystery-guest zal het publiek kennis maken met de mysteries van de jeugdmuziekdag en een zanger vertolkt de mysterieuze muziek van The King of Pop. Het orkest staat onder leiding van twee dirigenten: Wim Baijense uit Nieuwaal en Dick-Jan Veerbeek uit Vleuten.

Sinds 1983 organiseert Stichting Jeugd en Muziek Bommelerwaard ieder jaar een repetitiedag voor jeugdige muzikanten. Het grootste deel van de deelnemende verenigingen is afkomstig uit de Bommelerwaard, maar er doen ook deelnemers mee uit bijvoorbeeld Aalsmeer, Elshout en Tiel.

Tijdens de jeugdmuziekdag ontmoeten oude bekenden elkaar en ontstaan nieuwe vriendschappen. Dankzij de steun van sponsors en vrijwilligers lukt het elk jaar weer om een groots concert neer te zetten met professionele belichting, geluidsversterking en beeld. De meeste muzikanten zien dat niet terug bij de concerten van hun eigen vereniging, en dàt maakt de jeugdmuziekdag mede uniek!

Het concert begint om 19.30 uur. Entree €6,- (kinderen t/m 12 jaar gratis) Meer informatie is te vinden op www.jeugdmuziekdag.nl.


Lees meer
Delen: