Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Beleef & ontdek klimaatverandering bij GeoFort!

6 oktober 2019 van 10:00 - 17:00 uur

Nieuwe Steeg 74

4171KG

Herwijnen

Komend weekend is het Weekend van de Wetenschap. Beleef & ontdek dit weekend bij GeoFort klimaatverandering. Met Minecraft, een expeditie naar de kern van de aarde en op zondag 6 oktober een lezing (8+) voor jong en oud en een leuke klimaatspeurtocht!

Wat is klimaatverandering nou eigenlijk? Wat zijn de oorzaken, welke gevolgen heeft het en wat kunnen we hier tegen doen? Kom met het hele gezin op zondag 6 oktober naar GeoFort en ontdek & beleef in interactieve exhibits het thema klimaat.

Zo ervaar je in de virtuele wereld van Minecraft hoe het is als het forteiland overstroomt. Reis je met de virtuele lift naar de kern van de aarde waar je nieuwe energiebronnen ontdekt. En leer je allemaal leuke weetjes over klimaat met een spannende klimaatspeurtocht! Weet jij de juiste code te ontcijferen?

Ook is er op zondag 6 oktober een speciale lezing te volgen van een echte wetenschapper! Dr. Lisette de Senerpont Domis vertelt in begrijpbare taal over klimaat(verandering). De lezing is gratis bij te wonen – en is leuk voor zowel kinderen (8+) als volwassenen!

De lezing van Dr. Lisette de Senerpont Domis wordt mede mogelijk gemaakt door de VSC en het NIOO-KNAW en is gratis bij te wonen. Reserveer op de website van GeoFort wel alvast je plekje!


Lees meer
Delen: