Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Benefietconcert concertpianist Romayne Wheeler

24 mei 2019 van 20:00 - 22:00 uur

Buiten Molenstraat 7

4101 CJ

Culemborg

ByANDRIES zijn we zeer vereerd dat de Copper Canyon pianist, Romayne Wheeler een benefietconcert zal geven op vrijdag 24 mei om 20:00 uur ????

Sinds 1992 woont de Amerikaanse pianist Romayne Wheeler Page bij de inheemse Tarahumara-bevolking in Mexico, waar hij muziek componeert die onmiskenbaar is beïnvloed door het extreme landschap en de Tarahumara-cultuur ✨

De Tarahumara’s wonen op 3000 meter hoogte in het noorden van Mexico, geïsoleerd in grotten aan de randen van diepe canyons. Ze worden Rarámuri genoemd – het volk van hardlopers – omdat zij dagen achtereen op blote voeten kunnen rennen, ongehinderd door de barre weersomstandigheden in het ruige gebergte ⛰

Bezit telt niet voor de Tarahumara, tijd speelt voor hen geen rol en ze zijn zeer zwijgzaam. Het is een zeer arm volk dat zich onder uiterst moeilijke omstandigheden moet zien te redden. De laatste decennia zijn duizenden mensen, vooral jonge kinderen overleden ten gevolge van ondervoeding, ziekte aan de luchtwegen, parasieten en aanverwante ziektes door gebrek aan eten en goed drinkwater ????

Af en toe verlaat Romayne ‘zijn’ Tarahumaras om concerten in Europa, Canada en de VS te geven. Op die manier kan hij geld inzamelen dat de Tarahumaras gebruiken voor onderwijs en medische zorg.

Bezoekers van dit Benefietconcert byANDRIES zullen genieten van prachtige (klassieke) muziek begeleid door foto’s en beeldmateriaal van dit unieke volk. Romayne zijn repertoire bedraagt 75 minuten, excl. pauze. Na zijn concert is er ruimte voor een vragenronde en dialoog met Romayne.

Er is de mogelijkheid om een hapje te eten byANDRIES vanaf 17:00 uur voordat het concert begint om 20:00 uur; de houtoven zal aangaan voor lamskotelletjes en groenten, met ons beroemde huisgemaakte knoflooksausje ????

!! Een toegangskaartje is € 15,- en de opbrengst zal volledig naar de Tarahumara bevolking gaan !!

Reserveren voor kaartjes en/of dineren op vrijdag 24 mei kan via info@byandries.nl of 06-29501569. Uiteraard kan je ook kaartjes kopen tijdens onze openingstijden byANDRIES.

Opname van Romayne:
https://www.youtube.com/watch?v=NGxusr800TA

Vrijdag 24 mei 2019
Openingstijd byANDRIES: 16:00 – 22:00
byANDRIES – Kafee & Kultuur, Buiten Molenstraat 7, Culemborg
www.byandries.nl


Lees meer
Delen: