Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Canto Ostinato

5 juni 2022 t/m 5 juni 2022 van 16:00 - 18:00 uur

De Heemtuin

4191

Geldermalsen

Hanny de Winter studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en daarna piano via staatsexamen. Lesgeven in haar eigen muziekpraktijk in Geldermalsen is haar passie en heeft haar grote bezieling, al 40 jaar! Ze ontwikkelt graag vertrouwen, eigenheid en vreugde in het spelen.
Talentontwikkeling heeft haar grote liefde. Zelf improviseert ze graag en dat draagt ze ook over aan wie wil.
Momenteel speelt ze samen met violiste Nasim de Haas en is ze pianiste bij een muzikale voorstelling De Beestenboel, voor groep 1,2,3. Ze is met veel plezier organist van de PKN Kerk in Geldermalsen en Beesd en orgeldocente bij KEC in Culemborg.
Ze begeleidde veel koren en andere instrumentalisten, was ook dirigente en mede organisator en muzikante bij grote muziekprojecten, zoals Matthäus Passion en Weihnachts Oratorium.
Zang en viool hebben haar speciale voorkeur. Ze is een rasbegeleidster, die het mooie in iedereen naar boven weet te laten komen.
Canto Ostinato is een droom die nu opnieuw uitkomt!!
Esther Groot studeerde piano en zang aan het toenmalige Hilversums Conservatorium, in de begintijd van haar studie nog Muziek Pedagogische Academie genoemd. Het lesgeven is haar lust en haar leven. Daarnaast heeft ze met veel plezier violisten, fluitisten en vooral zangers begeleid.
Tegenwoordig geeft ze nog steeds concerten als DuoLaCaresse, met mezzo-sopraan Caroline Scheer. Ze heeft twee pianolesboeken op haar naam staan, dit zijn voordrachtsstukken en melodische etudes. De Pianowandeling in Culemborg heeft een nieuwe impuls gegeven aan haar solo-optreden. In 2014 is ze begonnen met een groot Canto-Ostinato-project met haar pianoleerlingen. Dit heeft geleid tot een herontdekking van het stuk, dat ze sindsdien in verschillende ensembles en bezettingen heeft uitgevoerd.
Pianisten Hanny de Winter en Esther Groot hebben elkaar ontmoet toen ze beiden meespeelden in piano-ensemble Het Kwintool met een uitvoering van Canto Ostinato. Met een ander lid van Het Kwintool, Ellen Verhagen, hebben zij daarna een trio gevormd, met uitvoeringen van Canto Ostinato op drie piano’s in de planning. Helaas kwam een ongeneeslijke ziekte tussenbeide. De piano, en met name de Canto Ostinato was Ellens grote passie. Dit concert willen wij dan ook opdragen aan Ellen Verhagen.


Lees meer
Delen: