Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Chateau voor Buren

25 augustus 2019 van 13:00 - 18:00 uur

Op zondag 25 augustus 2019 maakt u, tijdens Chateau voor Buren, kennis met heerlijke wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en zelfs van ver daarbuiten.

In de pittoreske binnenstad van oranjestad Buren treft u een uitgebreid aanbod van stands aan met verschillende nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met bijpassende culinaire lekkernijen.

Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk.

Eigen wijnglas met festivalprogramma
Bij de ingangen van Chateau voor Buren koopt u voor € 10,00 een speciaal voor dit evenement ontworpen wijnglas. Met dit prachtige glas kunt u bij de verschillende stands wijn proeven. Bij het glas ontvangt u een festivalprogramma en een draagtas voor uw wijnaankopen.

VINOdesk wijnvraagbaak
In het centrum van de binnenstad vindt u de VINOdesk. Deze desk wordt bemand door verschillende vinologen die u helpen bij het vaststellen van uw smaak, en u op vakkundige wijze leren wijn te proeven en het maken van uw eigen proefnotities.

Wijnworkshops
Wilt u meer weten over wijn, de herkomst en productie? Volg dan één van de wijnworkshops achter de Lambertuskerk. Meld u vooraf aan omdat het het aantal plaatsen beperkt is. Kijk hier voor meer informatie…

Culinairplein
Ook dit jaar is er weer een Culinairplein waar de koks van De Prins (Buren) en Het Heerenlogement (Beusichem) samen een speciale Chateau voor Buren menukaart presenteren. De verschillende gerechten worden natuurlijk vergezeld door bijpassende wijnen. Je vindt het Culinairplein in de boomgaard van Grand Café De Hofhouding.

Ontspannen en genieten op het wijnplein
Het plein achter de St. Lambertuskerk is voor ons festival omgebouwd tot een waar wijnplein waar u in Franse sferen onder het genot van een glas wijn en heerlijke hapjes, kunt genieten van diverse muzikale optredens.

“Joi de vivre” – genieten, zoals men dat in Frankrijk kent, maar dan gewoon hier op Nederlandse bodem. Dat is de beleving van Chateau voor Buren.


Lees meer
Delen: