Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Concert M.Nostitz Strijkkwartet

24 februari 2020 van 20:00 - 22:00 uur

Gasthuisstraat 34

5301CC

Zaltbommel

Met trots presenteert In Goede Handen Management de Nederlandse Tournee van het Tsjechische M. Nostitz Quartet. De tournee vindt plaats tussen 21 februari en 5 maart 2020 en gaat door negen provincies en komt op 13 concertlocaties. Op maandagavond 24 februari geven ze om 20.00 uur een concert in de Gasthuiskapel in Zaltbommel. In het programma ‘Fanny & Felix’ spelen ze een strijkkwartet van Fanny Hensel Mendelssohn-Bartholdy en een strijkkwartet van haar broer Felix.

Het kwartet bestaat uit:
Petr Bernášek (1e viool), Václav Vacek (2e viool), Pavel Horejsi (atviool) en Petr Šporcl (cello).

Het ensemble werd opgericht in oktober 1994 tijdens de studies van de ensembleleden aan de muziekfaculteit van de Academie voor uitvoerende kunsten in Praag in de klas van dr. Václav Bernášek (Kocian Quartet). Daarna vervolgde het kwartet een tweejarige postdoctorale studie aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Wenen bij prof. Günter Pichler en prof. Thomas Kakuska (Alban Berg Quartet).

Het ensemble heeft talloze prijzen gewonnen op internationale wedstrijden en werkt regelmatig samen met een aantal binnenlandse en buitenlandse solisten en kamerensembles. Het kwartet speelt regelmatig op podia in Europa, Azië en Amerika. Leden van het ensemble nemen ook deel aan andere kamer- en soloprojecten. Ze zijn lid van het Tsjechische Philharmonic Orchestra FOK, en geven ook les als docent. Af en toe spelen ze ook ander soort repertoire bijvoorbeeld in de samenwerking met zanger Janek Ledecký waarmee ze een aantal kerstconcerten gaven.

M. Nostitz Quartet gebruikt zijn naam sinds 1996 met de vriendelijke toestemming van gravin Mathilde Nostitz – Rieneck, wiens familie één van de grote beschermheren van de kunsten was in de 18e en 19e eeuw.

Grijp nu uw kans om dit vermaarde strijkkwartet beter te leren kennen. Bezoek het concert op 24 februari om 20.00 uur in de Gasthuiskapel in Zaltbommel en kom luisteren naar de schoonheid van de verschillende strijkkwartetten in programma’s ‘Fanny & Felix’.

Klik hier voor meer informatie & om kaarten te bestellen 


Lees meer
Delen: