Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Concert met harpist Remy van Kesteren en mezzo sopraan Gery Vermeulen

17 oktober 2021 van 15:30 - 17:00 uur

Het museum Tweestromenland organiseert op 17 oktober een concert voor harpist Remy van Kesteren. Het museum werd geselecteerd om mee te doen aan het Erfgoedfestival Gelderland en zo was harpist Remy van Kesteren in augustus een paar dagen in het museum te gast. Remy liet zich inspireren door het museum en het land van Maas en Waal voor een specifiek voor dit festival te schrijven werk.

Remy van Kesteren was pas tien toen hij toegelaten werd aan het Utrechts Conservatorium. Daarna volgde een reis vol cum laudes, lofredes, vele prestigieuze prijzen en internationale concerten. Tussendoor ontwikkelde hij ook nog een nieuw soort harp. Remy’s instrument heeft 49 – in plaats van 47 – snaren en kan zowel akoestisch als elektrisch versterkt bespeeld worden. Ook kan Remy met één beweging van de knie alle snaren tegelijkertijd dempen. Hij is kortom een alleskunner en gaat graag het experiment aan.

Van het conservatorium via wereldberoemde orkesten naar de kleinere zalen en solo. Zijn liefde voor het klassieke repertoire is groot en blijft een basis, maar hij brengt zijn vrije tijd door op popfestivals en bij live-concerten in clubs en Remy besloot ook popmuziek te gaan maken. Hij bracht covers uit van zijn muzikale helden Radiohead, Bon Iver en Rosalía etc.

Remy zal op 17 oktober onder andere repertoire spelen van zijn laatste albums, maar ook nieuw werk én het werk geïnspireerd op het land van Maas en Waal waar hij in het Museum de inspiratie voor vond met als decor de kerk van Beneden-Leeuwen, naast het Museum Tweestromenland.

In het voorprogramma zingt Gery Vermeulen, mezzo sopraan uit Druten begeleid door Freddy van Maurik (piano) en Arjen Reeser (trombone). Haar muziekkeuze voor dit concert is geïnspireerd op de tentoonstelling ‘Joden in het Land van Maas en Waal’, in museum Tweestromenland. Muziek uit het oeuvre van de deze week overleden Griekse componist Mikis Theodorakis. Op tekst van I.Kambanellis over zijn gevangenschap in concentratiekamp Mauthausen. Deze liederen beschrijven het zwartste zwart uit het bestaan van de mens maar ook het witste wit: de liefde als overwinning op de dood. Aansluitend hoort u dan muziek van A.Loyd-Webber over ‘worldwide love’.

Graag nodigen we je uit voor dit concert op zondagmiddag 17 oktober om 15.30 uur zijn. De kosten: € 18,50 inclusief een consumptie na afloop en een gratis entreekaartje voor ons museum (na 17 oktober). Het zal ongeveer duren tot 17.00 uur.

Reserveren kan via de website.


Lees meer
Delen: