Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Concert “Nu syt Wellecomer”

1 december 2019 van 15:30 - 17:30 uur

Dit najaar geeft het Betuws Symfonie Orkest twee concerten tezamen met het Oratoriumkoor Euphonia uit Rhenen. Onder de titel “Nu sijt Wellecome” worden aan het begin van de adventstijd werken van Mendelssohn en Franck gespeeld.

Op het programma staan van Mendelssohn de ouverture Hebriden, de anthem “Hear my Prayer”, Psalm 42 “Wie der Hirsch schreit”, “Es wird ein Stern aus Jakob aufgeh’n” (Er zal een ster uit Jakob opkomen, Numeri 24 : 17, waarin de komst van de Heiland wordt voorspeld) de koraalcantate “Vom Himmel hoch da komm ich her” (ook een verwijzing naar Kerstmis).

Voor Mendelssohn was religieuze muziek iets anders dan kerkelijke muziek. Zijn psalmbewerkingen zijn meer expressieve uitingen van zijn eigen geloofsbeleving dan liturgische muziek volgens kerkelijk gebruik. Dat uitgangspunt geeft hem ruimte om zich van zijn kwetsbare, menselijk kant te tonen. Van Franck wordt de Symfonie in d-kl.t. gespeeld. Met zijn voortdurende toonsoortwisselingen en talloze chromatische passages heeft dit werk een heel eigen mysterieus karakter. Het tweede deel kent de beroemdste orkestsolo voor althobo.

Het concert vindt plaats op 30 november om 20.00u in de Cunerakerk in Rhenen en op 1 december om 15.30u in de sint Maartenskerk in Tiel. Toegangsprijs €20,-. Jongeren tot 18 jaar gratis. Kaarten verkrijgbaar via de website van het BSO en bij leden van Euphonia.


Lees meer
Delen: