Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Concert Octo+ in Martinuskerk Rijswijk

15 maart 2020 van 15:00

Kerkstraat 15

4023 AP

Rijswijk GLD

U bent van harte welkom bij een concert door vocaal ensemble OCTO+ in de Martinuskerk in Rijswijk (Gld) o.l.v. Gerard Legeland. De basis van het meerstemmig zingen: 16e eeuw, renaissance en vroeg-barok.

Op het programma staat wereldlijke en geestelijke muziek, kortom een blik in het muziekleven in de 16e eeuw. Het programma wordt aangevuld met moderner werk van Morten Lauridsen (Les Chansons des Roses), Edward Elgar en Nederlandstalig van Wilko Brouwers.

Het Utrechtse vocaal ensemble OCTO+ bestaat uit twaalf enthousiaste ervaren koorzangers. OCTO+ begon in 2006 als octet, met zo nu en dan een extra zanger. Het repertoire is gevarieerd: muziek uit de middeleeuwen, romantiek, swing en kleinkunst.

Gerard Legeland is werkzaam als klassiek geschoold zanger, zangpedagoog, dirigent, korencoach en operadeskundige. Hij is vaste dirigent van twee Utrechtse koren: Furore en OCTO+. Tevens is hij gastdirigent bij projecten en vervanger voor collega-dirigenten. Hij is vaste dirigent van twee Utrechtse koren: Furore en OCTO+ en gastdirigent bij verschillende projecten.


Lees meer
Delen: