Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Cursus: tuinontwerp | Maart 2019

23 maart 2019 van 10:00 - 16:00 uur

Walstraat 2a

6629 AD

Appeltern

Leer in 1 dag de beginselen van een tuin ontwerpen om daarna je eigen tuin te kunnen ontwerpen!

Je leert hoe je het best je tuin in kan delen, welke vormen je daarbij kunt gebruiken en waar je aan moet denken om van de tuin een plekje te maken waar het goed toeven is!

‘Hoe ontwerp ik mijn eigen tuin?’ Vraag je dit jezelf weleens af? Schrijf je dan in voor onze cursus ‘Tuinontwerp’! Wij helpen je binnen één dag om de beginselen van een tuin ontwerpen onder de knie te krijgen. Je leert hoe je het best je tuin in kan delen, welke vormen je daarbij kunt gebruiken en waar je aan moet denken om van je tuin een plekje te maken waar het goed toeven is.

Ontwerpen is ontzettend leuk om te doen. Het is een discipline waar zeker de nodige creativiteit en ervaring bij komt kijken. Sommige tuiniers hebben het gewoon in de vingers en willen het dan ook lekker zelf proberen. Wij ondersteunen die drive graag en onze ontwerper https://www.mdc-tuinontwerp.nl/ wijst je enthousiast de weg!

Workshop Tuinontwerp | De Tuinen van Appeltern

Hoe word je gelukkig in jouw tuin? Hoe geef je je tuin ook jouw karakter en smaak? Waar moet je op letten bij de inrichting en welke stijl wil je kiezen? Tientallen vragen waar je in deze cursus antwoord op krijgt en dat allemaal in relatie tot jouw eigen tuin. Het mooie van deze ‘inspiratie’ en ‘doe’ cursus is dat je ook allerlei voorbeelden in de praktijk voorbij ziet komen.

DAGPROGRAMMA

10.00 uur Ontvangst met een kopje koffie/thee en een gevulde koek vers uit de oven
10.30 uur Marcel legt je uit hoe je een tuinontwerp krijgt dat bij jouw past. Ook de 4 basisvoorwaarden voor Tuingeluk komen aan de orde en Marcel staat uitgebreid stil bij enkele schetsvoorbeelden!
11.30 uur Rondleiding door de tuinen waarbij in de praktijk stil gestaan wordt bij de theoretische uitleg
13.00 uur Gezamenlijke lunch
14.00 uur Je gaat experimenteren met wat je deze ochtend hebt geleerd. Het beste is om niet te streven naar jouw totaalontwerp maar dat je “speelt met de mogelijkheden” in jouw tuin. Als je zo werkt, leert de ervaring, kom je later thuis tot een beter resultaat!
16.00 uur Afsluiting

Borderplan | De Tuinen van Appeltern

WAT MOET JE MEEBRENGEN?

  • Een plattegrond van jouw tuin en woning op een passende schaal: bijv. 1:100 of 1:50 (1 cm is dan in werkelijkheid 100 cm of 50 cm) schrijf er ook maar wat maten bij;
    (Vergeet niet de plaats van ramen en deuren aan te geven)
  • Foto’s: in het midden van de tuin maak je een foto van voorzijde (gevel) achterzijde, links en rechts in de tuin en van belangrijke dominante zaken in belendende percelen (bijvoorbeeld bomen)

Prijs: € 63,50 p.p.
Inclusief entree park tot het park, koffie of thee met een gevulde koek uit de oven, een kladblok met pen, tekenmateriaal, lunch én een parkeermunt!

Minimaal 10 personen, maximaal 20 personen!

Workshop reserveren

LET OP: Aanmelden is mogelijk tot en met donderdag 21 maart 2019


Lees meer
Delen: