Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Dans naar de Hemel

22 april 2023 t/m 23 april 2023 van 16:00 - 16:00 uur

Kerkplein 1

5301 EK

Zaltbommel

Op 22 en 23 april landt de erfgoedparade in Zaltbommel met de voorstelling Dans naar de Hemel. De Sint-Maartenskerk aan het Kerkplein wordt overgenomen door verschillende dansers en freerunners, die op, aan, buiten en in de kerk spectaculair danstheater laten zien. De voorstelling Dans naar de Hemel is onderdeel van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering waarmee iconische gebouwen nieuwe invullingen krijgen.

Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade: “Het publiek krijgt in Zaltbommel een spektakelstuk te zien; een voorstelling die de mogelijkheden van de Sint-Maartenskerk als culturele locatie volledig benut. Stichting Ropes Aligned heeft een nieuwe voorstelling gemaakt met dansers, freerunners en spannende orgelmuziek. Het publiek gaat op avontuur door de Sint-Maartenskerk en geeft er samen met de artiesten nieuwe betekenis aan.”

Natasja Bode en Suzanne de Bekker, artistiek leiders van Ropes Aligned/ Dans naar de Hemel: “Wij brengen een energieke voorstelling met professionele dansers, muzikanten en topatleten. In deze nieuwe voorstelling dagen wij het publiek uit om de grote monumentale kerk op een totaal andere manier te beleven. Enorm spannend om dit soort voorstellingen in een kerk te brengen.”

Kaarten voor de voorstelling ‘Dans naar de Hemel’ kosten € 12,50 voor volwassenen en € 9,75 voor kinderen t/m 12 jaar. Alle informatie is te vinden op www.erfgoedparade.nl.
De erfgoedparade is een initiatief van BOEi met steun van de VriendenLoterij. Culturele makers krijgen de kans om nieuwe voorstellingen te bedenken en erfgoed te activeren.


Lees meer
Delen: