Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

De Betuwse Oogstweek

9 september 2022 t/m 19 september 2022
  • 55 jaar fruitmozaïeken
  • Appeltjesdag
  • Proef en ontmoet de Betuwe
  • Betuws stadsgrachten concert
  • 20e kindercorso

In 2022 vieren we dat 60 jaar geleden het eerste Fruitcorso werd georganiseerd. Deze kleinschalig rijdende tentoonstelling, ter promotie van het Betuwse fruit, is uitgegroeid tot een belevenis met landelijke allure waarbij de streek centraal staat. Dit jaar blikt het Fruitcorso terug en viert de toekomst met de Betuwse Oogstweek’, een week vol diverse
activiteiten. Proef alle lekkernijen, geniet van muziek, bewonder de creativiteit en dompel je onder in wat de Betuwe uniek maakt.

Kom van 9 t/m 19 september naar Tiel en geniet van dat wat in de Betuwe gekweekt, geproduceerd en gecreëerd wordt.

9 september 2022: Opening Oogstweek
Beeld je eens in dat je samen met tienduizenden bezoekers op de Waalkade staat en dat je daarmee de oogstweek opent. Want zeg nou zelf: is er een betere opener dan Appelpop?

11 september 2022: Appeltjesdag
Op deze dag die draait om een gezond leven zet de historische binnenstad haar deuren open! Een passende mix tussen een vitale levenstijl en een cultureel dagje uit. Er is deze dag voor ieder wat wils.

17 september 2022: 60e editie Fruitcorso (by Night)
In 2022 is het ruim 60 jaar geleden dat het eerste Fruitcorso werd georganiseerd. Dit kleinschalige feest, ter promotie van het Betuwse fruit, is uitgegroeid tot een belevenis met landelijke allure waarbij de streek centraal staat. Een rijdende tentoonstelling van al het moois en lekkers dat met noeste arbeid in de Betuwe gekweekt, geproduceerd en gecreëerd wordt. We sluiten de oogstweek af met een vertrouwd hoogtepunt: de parade van fruitcorsowagens. Buiten het feit dat deze stoet al 60 jaar door Tiel trekt zijn er nog twee bijzondere jubilea te vieren: dit jaar trekt het Kindercorso voor de 20ste keer voorbij en liggen er al 55 jaar de fruitmozaïeken langs de stadsgracht.

18 september 2022: Proef de Betuwe
Naast de stoet van corsowagens is ook de tentoonstelling van de wagens een vast recept. Neem rustig de tijd om de wagens, de mozaïeken en ook de creaties van het kindercorso van dichtbij te bewonderen. Zie je de vele zaden die soms stuk-voor-stuk geplakt zijn? En herken je alle gebruikte groente- en fruitsoorten? Aanschouw de corsoreuzen van dichtbij en zie hoe de bewoners van de regio in staat zijn om tot in detail deze rijdende tentoonstelling gestalte te geven.

19 september 2022: Ontmoet de Betuwe
Op de slotdag van de oogstweek willen wij in het bijzonder twee doelgroepen kennis laten maken met de regio en de kennis en kunde die leeft in dit unieke stukje Nederland. Samen met diverse partijen zetten wij de ouderen in de schijnwerpers. Zij zullen deze dag een bijzonder gastvrij onthaal kunnen verwachten. Samen met basisscholieren vormen zij de belangrijkste focus op deze dag.


Lees meer
Delen: