Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

De Fransche School: Het wemelt van de wezen | Becoming Astrid (AL) – 16 oktober 2019

16 oktober 2019 van 20:00 - 22:30 uur

Familievoorstelling
Genre: Film
Speelduur: 123 min

Pippi Langkous, Harry Potter, maar ook Remi uit de klassieker Alleen op de wereld: het wemelt van de wezen in boeken, films en series. Soms zijn het volle wezen, kinderen die beide ouders kwijt zijn. Vaker halfwezen, die één ouder moeten missen, of vondelingen, die door vader en moeder zijn achtergelaten. Je komt ze tegen in verhalen van alle tijden.

In het kader van de tijdelijke tentoonstelling Het wemelt van de wezen zijn er deze dag twee bijzondere films te zien. Op vertoon van je toegangskaart voor deze films kun je het Weeshuismuseum gratis bezoeken en dat is zeer de moeite waard, want in de tentoonstelling neemt het museum je mee naar een bijzondere verhalenwereld: literaire klassiekers, blockbusters en hitseries met het weeskind in de hoofdrol.

Becoming Astrid: Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.


Lees meer
Delen: