Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

De Fransche School: Het wemelt van de wezen | Mijn naam is Courgette (6+) – 16 oktober 2019

16 oktober 2019 van 15:00 - 16:30 uur

Familievoorstelling
Genre: Film
Speelduur: 66 min

Pippi Langkous, Harry Potter, maar ook Remi uit de klassieker Alleen op de wereld: het wemelt van de wezen in boeken, films en series. Soms zijn het volle wezen, kinderen die beide ouders kwijt zijn. Vaker halfwezen, die één ouder moeten missen, of vondelingen, die door vader en moeder zijn achtergelaten. Je komt ze tegen in verhalen van alle tijden.

In het kader van de tijdelijke tentoonstelling Het wemelt van de wezen zijn er deze dag twee bijzondere films te zien. Op vertoon van je toegangskaart voor deze films kun je het Weeshuismuseum gratis bezoeken en dat is zeer de moeite waard, want in de tentoonstelling neemt het museum je mee naar een bijzondere verhalenwereld: literaire klassiekers, blockbusters en hitseries met het weeskind in de hoofdrol.

Mijn naam is Courgette: Het leven van Courgette, die eigenlijk Icare heet, maar ook wel voor Aardappel wordt uitgemaakt, is bepaald geen Disney-paradijs. Na de dood van zijn moeder belandt hij in een weeshuis met als enige souvenirs een leeg bierblikje van ma en een vlieger met daarop de superheldenversie van zijn lang gevlogen pa. Buitengewoon hartverwarmende, melancholiek-poëtische stopmotionfilm die de eenvoud van gestileerde poppen combineert met warme menselijke stemmen, kalmte en humor.


Lees meer
Delen: