Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

De Fransche School – Joia | Ode aan Aegje

12 maart 2022 van 20:30

Ode aan Aegje is de zoektocht naar de  samenhang tussen moed, angst, chaos en nieuwsgierigheid. Is nieuwsgierigheid een emotie en kunnen we die activeren? Joia gaat het gesprek, geholpen door de wetenschap, aan met het zichzelf, met het publiek én met het personage Aegje, ofwel ‘nieuwsgierig Aagje’.
Aegje van Enckhuysen is een middeleeuws personage die, zonder de toestemming van haar man, reisde van Enkhuizen naar Antwerpen. De meereizende mannen maakten misbruik van haar onwetendheid, eerlijkheid en nieuwsgierigheid. Het verhaal leerde jonge vrouwen om niet nieuwsgierig te zijn. Maar als je ergens nieuwsgierig naar bent en je gaat je daar in verdiepen, wordt het interessant. Je zoomt in, en je wereld wordt groter!

Joia’s debuutalbum Living It Now werd met 5 sterren bekroond en in 2019 maakte zij de overstap naar het theater en het Nederlandse lied. Haar voorstelling ZACHT is door hele land met lovende reacties ontvangen. Haar publiek: “Ik heb de hele voorstelling op het puntje van mijn stoel gezeten.”. De zangeres verrast, beroert en overrompelt met een ontwapenende eerlijkheid. Ode aan Aegje is haar verhaal, haar vertelling en de zoektocht naar nieuwsgierigheid verpakt in een poëtisch theaterconcert. Nieuwsgierig?


Lees meer
Delen: