Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

De Fransche School – Klassieke Reeks |Th. Jörgensen, P. Elbertse, Ch. vd Reek

5 maart 2023 van 14:00

Danseres Charlotte van den Reek studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en heeft Contemporary Dance gestudeerd aan Codarts te Rotterdam. Ze heeft als beroepsdanseres over de gehele wereld gedanst en is sinds jaren gepassioneerd docent, choreografe en een van de grondleggers van het BeYou Ballet en Pas de Char.

Slagwerker Peter Elbertse speelt percussie en de Hang drum. Mede dankzij zijn interesse in nieuwe sounds en instrumenten is Peter in het gelukkige bezit van een zeldzame PANArt Hang, een hand steeldrum ontwikkeld in Bern. Iedereen die de Hang een keer live heeft gehoord is zeer onder de indruk. Mensen worden geraakt door het warme geluid en de ongekende mogelijkheden. Peter creëert graag mogelijkheden om nieuwe muzikale wegen in te slaan, binnen én buiten zijn vakgebied slagwerk. Veelal ontstaan initiatieven in zijn eigen ‘Theater aan de Slag’ in Culemborg.

De Hang drum speel je bij uitstek met handen. Het tegenovergestelde geldt voor de theremin, een elektronisch muziekinstrument die je juist niet moet aanraken.

Thorwald Jørgensen is een van de prominente bespelers van de theremin wereldwijd en tevens een bevlogen ambassadeur voor radio/tv. De theremin is in de jaren 20 van de vorige eeuw door de Rus Leon Theremin ontwikkeld en daarna veel gebruikt in pop- en filmmuziek. Desondanks is het instrument niet algemeen bekend. De theremin wordt bespeelt door het beïnvloeden van een elektromagnetisch veld. De klank ontstaat door met de handen het magnetisch veld van twee antennes te beïnvloeden en kan worden omschreven als een combinatie van de menselijke stem en een viool.


Lees meer
Delen: