Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

De Fransche School – Reeks Klassiek | Niek en Ben

27 maart 2022 van 15:00

De Amerikaanse pianist Benjamin Kim (1983) wordt gezien als één van de meest veelbelovende pianisten van zijn generatie. Na het winnen van het beroemde ARD Concours in München (2006) kwam Ben onder internationale aandacht en begon zijn carrière een serieuze vorm aan te nemen. Ben gaf vele concerten in de VS, Europa en Oost-Azië.
Terwijl Ben zijn eerste soloconcert gaf op achtjarige leeftijd, en zijn debuut als solist met orkest toen hij twaalf was, had hij ook interesses voor andere dingen zoals mathematiek en schrijven. Toch besloot hij zijn pianostudie voort te zetten en sloot hij op 20-jarige leeftijd zijn bachelor studie af bij Leon Fleisher. Vervolgens bleef Ben bij Fleisher studeren. Ben was ook één van de zeven pianisten die werd uitgenodigd bij de International Piano Academy, waar hij tussen 2005 en 2007 studeerde bij o.a. Martha Argerich. Hij is actief als solist, docent en kamermusicus. Ben nam solo cd’s op voor Decca en Sony en neemt momenteel de pianoconcerten op van Mozart met het Concertgebouw Kamer Orkest voor Challenge Classics Records.

De Rotterdamse violist Niek Baar (1991) studeerde aan de Hochschule für Musik “Hanns Eisler” in Berlijn bij Prof.Stephan Picard waar hij in juli 2016 afstudeerde met de hoogst mogelijke score. Daarna vervolgde Niek zijn studie bij Christoph Poppen in München. Andere docenten hiervoor waren o.a. Peter Brunt en Philippe Graffin aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
In Januari 2018 won Niek de eerste prijs tijdens het Nederlands Vioolconcours ‘Oskar Back’. Ook Internationaal won Niek meerdere prijzen, zo was hij in 2014 de eerste Nederlandse violist die ooit de finale haalde van het prestigieuze Internationale Johann Sebastian Bach Concours in Leipzig. Ook won Niek op zijn 20ste de eerste prijs van het Internationale Solo Bach concours in Londen.

Zijn debuut als solist maakte hij op 16 jarige leeftijd met het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de grote zaal van de Doelen. Verder soleerde hij o.a. met het Radio Philharmonisch Orkest, Concertgebouw Kamerorkest, Residentie Orkest, Camerata Berlin, Duitse Radio Philharmonie e.a.
Niek bespeelt een Italiaanse viool gebouwd door Carlo Bergonzi ‘ex Vornbaum’, Cremona 1729. Ter beschikking gesteld door de Tjardus Greidanus Stichting.
Verder is Niek ambassadeur voor de stichting Benefits for Kids, een stichting in Niek’s geboortestad Rotterdam die zich inzet om kinderen extra te stimuleren in de ontwikkeling van hun eigen talent.


Lees meer
Delen: