Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Dickens Festijn

19 december 2021 van 12:00 - 17:00 uur

Het vuurtje brandt. Een oude zwerver trekt zijn kraag nog wat op. De shetlandpony’s in de Kleibergsestraat knabbelen aan het hooi en wachten op hun kleine berijders. De accordeonist maakt even plaats als de arreslee voorbij komt. Hohoho. Rond de stal met dieren op het Plein wordt er gedanst. Hier klinkt ook af en toe de midwinterhoorn en lokken de geuren van de palingrokerij. Daar is ook de kerstmarkt.

Een kleine figurant met een vieze toet probeert de kunst van het tollen onder de knie te krijgen. Die tollen zijn nog speciaal gedraaid door de broer van een van de moeders van deze gezellige Dickens familie. Meer dan 200 figuranten brengen Tiel in de sfeer van lang geleden. Elk jaar komen er meer bij. Volle pasavonden zijn er geweest om dit mooie plaatje te bereiken. Een levende kerstkaart.

De strobalen liggen op de straat, boven me hangen de lange onderbroeken, een vrouw veegt haar stoepje nog eens schoon. De stad ruikt naar lang vervlogen tijden. Buiten zet het Montessori koor stemmig stille nacht in. Twee oude dames neuriën mee. Was dat nu een sneeuwvlokje? Een oude man in lompen haalt wat glühwein voor zijn lief. Onderweg is het lachen met het theatrale trio van Hoogpolig Genoegen. In de verte glanzen de hoge hoeden van de Castellum Singers, hebben ze speciaal voor deze gelegenheid laten maken, ze zingen er nog beter door. De scouting helpt een kindje met het roosteren van een marshmallow boven een vuurtje. Haar oogjes glinsteren. Nu begint het echt te sneeuwen…

Zo zal het zijn op zondag 20 december in Tiel. Kom dit meevieren en voel de kerst. Het grote Dickens Festijn begint om 12.00 uur en gaat door tot 17.00 uur.  Alle winkels in de binnenstad zijn open en het parkeren is gratis. En echt, alles wat hier boven staat klopt, de stad ademt kerst, U zult het zien,  alleen die sneeuw, daar ben is het weermannetje nog niet zeker van.

Het Dickensfestijn vindt plaats in de Weerstraat, Tolhuisstraat, Kleibergsestraat, Het Plein, Varkensmarkt en Voorstad.

Parkeren is op zondag 20 december 2020 gratis!
Let op: dit geldt niet voor plaatsen vergunninghouders.


Lees meer
Delen: