Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

DUO UP CLOSE & DUDOK QUARTET – CLOUD CHAMBER | TWEEDE CONCERT

14 augustus 2020 van 21:30 - 22:30 uur

Stationsweg 7

4101 NG

Culemborg

Cloud Chamber is een gezamenlijk project van duo Up Close en het Dudok Quartet Amsterdam. Een project waarbinnen een jazz-based duo (gitaar en contrabas) en een klassiek strijkkwartet elkaar aanvullen, uitdagen en inspireren. Deze unieke bezetting van zes snaarinstrumenten creëert een enorme rijkdom aan muzikale mogelijkheden en kleuren. Het resultaat is een geheel nieuwe vorm van kamermuziek: ingetogen, maar tegelijkertijd met veel zeggingskracht en zeer expressief.

In Cloud Chamber wisselen verschillende bezettingen elkaar af. Van een intiem duo tot een extended string ensemble, gedragen door een subtiel lijnenspel met sterke improvisaties. Het repertoire is afwisselend: gedeeltelijk speciaal voor dit project geschreven en gearrangeerd, aangevuld met klassiekers uit de jazz-, pop- en klassieke muziek. De rode draad in het programma is de verbinding tussen zes snaarinstrumenten, die samenkomen in een hedendaags én tijdloos verhaal.

Duo Up-Close
Duo Up Close bestaat uit de gitarist Ed Verhoeff (NL) en de contrabassist Paul Berner (VS). Twee iconen die samen in deze kamermuziek setting de intimiteit in hun muziek vinden. Geïnspireerd door stijlen als Folk, Braziliaans, Klassiek en Jazz weten ze hun eigen taal te creëren die aangrijpt; Melodierijk en altijd verrassend. De kracht van dit duo is het melodische en intense lijnenspel tussen gitaar en contrabas waarbinnen iedere noot telt.

Dudok Quartet Amsterdam
In 2018 ontving het Dudok Quartet Amsterdam als eerste Nederlandse ensemble ooit de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award. Het Dudok Quartet Amsterdam studeerde bij het Alban Berg Quartet in Keulen en vervolgens twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel, waar ze in 2013 afstudeerden met de hoogste onderscheidingen. In 2014 ontving het kwartet de Kersjes Prijs, de grootste Nederlandse prijs voor een kamermuziekgroep met exceptioneel talent. Sinds 2017 bespeelt het kwartet instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Recente hoogtepunten omvatten onder andere het debuut van het kwartet in de Verenigde Staten, in het Konzerthaus in Wenen en in het Beethoven Haus in Bonn en de wereldpremière van Kaija Saariaho’s opera Only the Sound Remains met Philippe Jaroussky en de Nationale Opera. In oktober 2017 bracht het kwartet in samenwerking met productiehuis Oorkaan en regisseur Rosabel Huguet een bewerking van Beethovens strijkkwartet opus 132 in première, speciaal vormgegeven voor kinderen van zes jaar en ouder. Het Dudok Quartet Amsterdam is regelmatig te gast in zowel het Concertgebouw als in het Muziekgebouw in Amsterdam treedt verder zo’n zestig keer per jaar op in zalen door heel Europa.


Lees meer
Delen: