Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Ensemble VIJF! presenteert haar eerste album Saffier

26 september 2020

Gasthuisstraat 34-36

Zaltbommel

SAFFIER
Blauwe saffier, steen van wijsheid en positiviteit.
Vanuit iedere invalshoek toont de saffier
een verscheidenheid aan kleuren,
telkens anders en steeds in harmonie.
Eigenschappen die precies weergeven
wat VIJF! met haar muziek wil uitdragen.

Vlak voor de coronacrisis bracht VIJF! haar eerste album ‘Saffier’ uit. Helaas konden de geplande presentatieconcerten tijdens de lockdown niet doorgaan. Maar nu is het tijd de muziek weer tot klinken te brengen! Op zaterdag 26 september komt VIJF! alsnog naar de Gasthuiskapel in Zaltbommel om daar ‘Saffier’ te presenteren. Met haar unieke en kleurrijke klankpalet brengt VIJF! een album met sfeervolle muziek uit het Franse impressionisme en hier en daar een klein uitstapje naar andere windstreken. Een wereld vol klank en kleur, dromerig maar ook vol energie. Soms mystiek, maar ook lichtvoetig: muziek waar je blij van wordt en die je raakt!

Tijdens het concert speelt VIJF! niet alleen werken van haar nieuwe album maar staat ook de première van nieuw werk op het programma! Componist Ruud van der Meulen schreef, geïnspireerd door de coronaperiode, speciaal voor VIJF! het stuk ‘BeVa 5’.

VIJF! speelt klassieke muziek op nét een andere wijze. De gouden combinatie van harp, fluit, fagot, hobo en viool maakt VIJF! tot een uniek ensemble. En omdat de samenstelling zo bijzonder is maakt het ensemble vaak zelf de arrangementen. Zo speelt VIJF! niet alleen kamermuziek maar brengt ze ook grotere orkestwerken. Waarbij uiteraard de muzikale strekking in zijn waarde wordt gelaten.

Vanwege de corona-maatregelen, is er plaats voor een beperkt aantal bezoekers. Wij raden je daarom aan te reserveren. Je kunt reserveren door een mail te sturen naar engelenbak@gmail.com. Heb je niet gereserveerd en er is nog plaats, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Musici: Saskia Onstwedder-List dwarsfluit, Anne-Marie van de Grint viool,
Anne-Marie van Mierlo hobo, Lieselot Toorop fagot, Renske de Leuw harp

Zaterdag 26 september 2020
Aanvang: 16.00u en 19.30u
Entree: €20,- (jeugd €10,-)
Gasthuiskapel, Gasthuisstraat 34-36, Zaltbommel
Reserveren: engelenbak@gmail.com
Info: www.gasthuiskapel.nl & www.ensemblevijf.nl


Lees meer
Delen: