Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Expositie ‘Mens en Omgeving anno 2021’

14 februari 2022 t/m 5 maart 2022 van 10:00 - 16:00 uur

Oude Vismarkt 4

4101 CA

Culemborg

In 2021 brachten 16 fotografen van de Culemborgse fotoclub ‘Lek en Licht’ de dagelijkse bezigheden van gewone mensen in Culemborg in beeld. Naast ondernemende vrouwen, talentvolle jongeren, actieve ouderen, kunstenaars, een oldtimer-verzamelaar, baasjes en hun hond(en) zijn dat mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld kinderen van vluchtelingen en arbeidsmigranten, mensen die de Nederlandse taal willen leren en mensen met een beperking. En niet te vergeten de vrijwilligers die ondersteuning bieden aan wie dat nodig hebben.

Daarnaast is er aandacht voor de omgeving waarin dit dagelijks bestaan zich afspeelt. Karakteristieke plekken en gebouwen zijn vastgelegd, en zelfs vergeleken met hoe het er vroeger op deze plekken uitzag. Het gebruik van de uiterwaarden, de randen van de stad en onderwerpen als plastic afval en stadsgroen komen ook aan bod. We deden verslaglegging van activiteiten als burendag en de jaarlijkse oldtimerrit.

Bijzondere verhalen
De verhalen van de mensen die zijn gefotografeerd zijn allemaal even bijzonder. De expositie maakt deze verhalen voor eenieder toegankelijk. Iedereen is van harte welkom om het eindresultaat van de 16 fotografen te komen bekijken in Het Huis van de Stad in Culemborg of het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel. Een ambitieus fotoproject als dit kan niet slagen zonder hulp van buitenaf. Daarom een dankjewel aan iedereen die ja heeft gezegd tegen dit project en de fotografen hebben gesteund bij het realiseren van deze expositie.

Waar en wanneer
De expositie ‘Mens en omgeving anno 2021’ is te bezoeken in Het Huis van de Stad (Oude Vismarkt 4, Culemborg) van 14 februari t/m 5 maart 2022, maandag t/m zaterdag 10-16 uur.

De expositie reist daarna door naar het Regionaal Archief Rivierenland (J.S. de Jongplein 3, Tiel) en is daar te zien van 8 t/m 25 maart, dinsdag t/m vrijdag 10-16 uur).


Lees meer
Delen: