Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Filmtheater – Lingefilm

11 maart 2022 t/m 16 maart 2022

Rijksstraatweg 64

4194 SG

Geldermalsen

Licorice Pizza – Los Angeles 1973, Nixon is (nog) president en een oliecrisis dreigt. Het gaat aan de 15-jarige Gary voorbij. Hij heeft andere interesses en plannen. Als hij op een dag Alana ziet, is hij op slag verliefd en vastbesloten om haar voor zich te winnen. Ook al is zij 10 jaar ouder dan hij. Inderdaad, het leeftijdsverschil tussen Gary en Alana is groot. Eigenlijk veel te groot voor nu. Dankzij regisseur Paul Thomas Anderson (Magnolias, the Master) is het toch geen foute film, maar een warme coming-of-agefilm. En dan met name door de 25-jarige Alana. Prachtige rollen van Gary (door Cooper Hoffman, zoon van wijlen steracteur Philip Seymour Hoffman) en Alana (zangeres Alana Haim).

Tout s’est bien passé – Nadat de 85 jaar oude André een beroerte krijgt, raakt hij voor de helft verlamd en is het leven niet meer wat het was. Als bon-vivant besluit hij de verdere aftakeling niet af te willen wachten en vraagt zijn dochters Emmanuèle en Pascale om hem te helpen er een eind aan te maken. Hiermee confronteert hij de twee vrouwen niet alleen met een moreel dilemma, maar zadelt hij ze tevens op met grote praktische en emotionele uitdagingen in het Frankrijk waar euthanasie niet is toegestaan. Drama van regisseur François Ozon.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- avond 12.30 uur. Aanvang zondag- en woensdagavond 20.00 uur. Dinsdagmiddag 14.30 uur. Toegang alleen door reservering in voorverkoop via www.lingefilm.nl, Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50


Lees meer
Delen: