Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Geef me ruimte

24 oktober 2021 t/m 31 oktober 2021

TENTOONSTELLING STELT RUIMTE CENTRAAL
PUBLIEK ruimte voor hedendaagse kunst geeft in de maand oktober in de Sint-Maartenskerk van Zaltbommel een podium aan de expositie Geef me ruimte van Charlotte Hegeman.

Het werk van Charlotte Hegeman kenmerkt zich door een wisselwerking tussen beeldhouwen en tekenen.
In de monumentale Sint-Maartenskerk exposeert ze een deel van haar werk uit de periode 2010 – 2020. In de keuze voor de exposite heeft ze zich laten leiden door de sfeer en ruimte van de kerk. Ze toont tekeningen (gemengde technieken), monotypes en ruimtelijk werk waarin haar fascinatie voor perspectief, ruimte in monumentale gebouwen en landschap belangrijke thema’s zijn. Door een spel van vlakken, lijnen en kleuren laat ze de kijker de ruimte anders ervaren.

Als stapsteen naar de Sint-Maartenskerk is in de etalage van Boschstraat 81 in Zaltbommel een tekening van Hegeman te zien met daarbij pagina’s uit schetsboeken die inzicht geven in haar werkproces.
Charlotte Hegeman is opgeleid als beeldhouwer aan de Kunstacademie in Rotterdam. Daarvoor volgde ze de lerarenopleiding tekenen en handvaardigheid. Ze is werkzaam als manager bij Rozet in Arnhem.
Geef me ruimte is de laatste van een reeks van vijf kunsttentoonstellingen die PUBLIEK dit jaar in de Sint-Maartenskerk van Zaltbommel heeft georganiseerd.
Voor meer (inhoudelijke) informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met:
Beppie Schothorst: 06 – 2055 8388 / mail: b.schothorst@kpnmail.nl

Gegevens op een rij:
Tentoonstelling: Geef me ruimte van Charlotte Hegeman
Te zien van t/m 31 oktober 2021
Locatie: Sint-Maartenskerk, Kerkplein 1, 5301 EK Zaltbommel
Di t/m vrij: 13:00 tot 16:30, Za: 11:00 tot 16.30, Zon: 13:00 tot 16:30 uur


Lees meer
Delen: