Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

GeoFort viert titel Unesco Werelderfgoed met Minecrafters

5 augustus 2021 van 11:00 - 13:00 uur

Nieuwe Steeg 74

4171 KG

Herwijnen

Via Minecraft laat GeoFort kinderen aan de slag gaan met de waterlinies. Ter gelegenheid van de Unesco status heeft GeoFort de Minecraft community gevraagd om de forten van zowel de Stelling van Amsterdam als van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in 3D na te bouwen. In deze community, genaamd GeoCraftNL, zijn zo’n 40.000 kinderen bezig om Nederland in 3D vorm te geven. Inmiddels is Nederland met 1.000 miljard Minecraft blokjes nagebouwd; alle huizen, rivieren en wegen zijn in virtuele vorm te vinden.

Minecraft community
Op donderdag 5 augustus worden de prachtige virtuele forten aan de bezoekers van GeoFort gepresenteerd. Om 11.00 uur vindt de officiële aftrap plaats met afgevaardigden van de GeoCraftNL community: de Minecraft koning Koen, de Minister van Sociale Zaken, commissarissen van de Koning en enkele burgemeesters. Het bijzondere is dat de hele community door jongeren zelf wordt beheerd. Koning Koen heeft als 15-jarige destijds deze GeoCraftNL community opgezet. Inmiddels is hij 24 jaar, studeert big data en beheert de GeoCraftNL server in de avonduren.

Er zijn op dit moment 529 wethouders, 518 burgermeesters (tussen de 10 en 14 jaar), 17 commissarissen, 2 gedeputeerden en 3 ministers actief om andere kinderen te helpen met bouwen. Deze community lijkt op de echte wereld, want er is een gevangenis, er zijn wetboeken en zonder vergunning mag je niet bouwen. Er is ongelofelijk veel nagebouwd, waaronder de binnenstad van Amsterdam, de haven van Rotterdam, Schiphol en nu dus ook de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Feestelijk programma op GeoFort
Om de Unesco status van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te vieren is er een feestelijk programma op 5 augustus bij GeoFort:

  • 11.00: opening door fortvrouw Willemijn Simon van Leeuwen en presentatie van de Minecraft Waterlinies door Koning Koen en zijn GeoCraftNL community
  • 11.20: workshop voor kinderen “Ontdek de forten in Minecraft en open de Unesco schatkist”
  • 12:30: generaal Krayenhoff (ontwerper van de waterlinies) komt speciaal op deze dag tot leven en start een Minecraft wedstrijd waarbij kinderen thuis worden uitgedaagd om het mooiste en spannendste fort te bouwen. De gehele maand augustus kunnen kinderen in Minecraft bouwen aan hun eigen Unesco waardige fort. De mooiste creaties worden beloond met prijzen!

Lees meer
Delen: