Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Gratis Lindyhop proefles

12 februari 2020 van 19:00 - 20:00 uur

Stationsweg 7

4101 NG

Culemborg

De Lindyhop is een sociale partnerdans ontstaan in de jaren 20 en 30 in de straten van Harlem, New York. Het is een swingende stijl van dansen op jazz die partner en solo jazz combineert en uitnodigd tot improvisatie.

Elke woensdag is er een ‘social dance’ in de Winkel van Sinkel in Utrecht, dus als je zin hebt kun je na de les met de docenten mee naar een heuse swingdance party met maandelijks een live Swingdance band en kun je je in de les geleerde moves meteen toepassen!

Docenten: Malou ter Horst (Utrecht) ontdekte swingdance in 2007 en sindsdien is ze een enthousiaste en actieve danser in de Europese lindyhop scene met een fluide en vrije stijl. Jazz zit onder haar huid en komt er op de dansvloer uit in eigen ritmes. Ze houdt ervan te experimenteren door de mogelijkheden en grenzen van beweging te verkennen.

Toen Murat Önder (Ankara Turkije) voor het eerst Lindy Hop zag was het liefde op het eerste gezicht. Deze dans is gemaakt om mensen gelukkig te maken! Daarom begon hij onmiddellijk lessen te volgen en was vanaf dat moment elke week op de dansvloer te vinden. Murat houdt van dansen, ontdekken, kijken, nieuwe dingen leren over de Swing-muziek en -dans en reistregelmatig voor festivals naar vele landen om inspiratie op te doen.

De lessen zullen plaatsvinden van Woensdag 19 Februari tm 29 April 2020.
Na de proefles kun je je meteen opgeven voor de cursus.


Lees meer
Delen: