Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Hanzeweekend Maasbommel – Heel Maasbommel terug naar 1400!!

16 juli 2022 t/m 17 juli 2022 van 10:00 - 18:00 uur

Raadhuisdijk/Bovendijk

6627AK

Maasbommel

Binnen de poort van de nagebouwde middeleeuwse stad wordt de scenery van het middeleeuwse leven nagebootst. In die entourage is een haven opgenomen waar de handelsschepen zullen afmeren. Het Kamper Koggeschip is de hoofdattractie. Hier is zijn gratis rondleidingen en een lezing over de Hanzesteden.

Het dagelijks leven wordt weergegeven door re-enactmentgroepen (oude ambachten, middeleeuwse markt, boogschieten, etc.) en inwoners/vrijwilligers die de dagelijkse beslommeringen van de middeleeuwen uitbeelden. Verder zal er op gezette tijden een spektakelstuk worden op gevoerd in de vorm van toernooi gevechten, beroving van een pakhuis, vuurspuwers, narren en minstrelen, enz. die het geheel tot een aantrekkelijk verblijf maken. Kinderen kunnen deelnemen aan de ridderspelen boogschieten, e.d.

Binnendijks aan de Raadhuisdijk wordt in het plantsoen tegelijkertijd een brocante antiek markt georganiseerd. Deze markt wordt opgevrolijkt met straat theater, minstrelen, enz. Vrijwilligers verzorgen in de centrale tent koffie, thee en taart. Het hele evenement is gratis toegankelijk.


Lees meer
Delen: