Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Herfstvakantie in het Marechausseemuseum

26 oktober 2021 t/m 31 oktober 2021 van 10:00 - 17:00 uur

Weeshuiswal 9 (hoofdpoort van het Weeshuis)

4116BR

Buren

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties wordt er geschiedenis voor het voetlicht gebracht door talloze uiteenlopende activiteiten, op locatie en online. Thema dit jaar is Aan het werk! De activiteiten in het Marechausseemuseum passen daar prima bij.

Het Marechausseemuseum is een van de vier Defensiemusea van Nederland. Het is gevestigd in het monumentale oude weeshuis van Buren, als gebouw al meer dan de moeite waard om te bezoeken. De collectie van het museum vertelt het verhaal van de oprichting van het Corps Maréchaussée in 1814 tot het Operationeel Commando Koninklijke Marechaussee van vandaag.

Sprong van vrijheid

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Nederland bezet door de Duitsers. Een flink aantal militairen, waaronder ook marechaussees, wist naar Engeland te ontkomen. Daar werd een aantal van hen opgeleid tot geheim agent. Zij sprongen boven Nederland aan een parachute ter ondersteuning van het verzet. Wie waren zij? En wat hebben zij bijgedragen aan onze vrijheid?
Speel het spel Sprong van vrijheid en leer meer over deze Marechaussees van Oranje.
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, reserveren niet nodig maar vol = vol

Tijdens de herfstvakantie spelen we het spel op 19, 20 en 21 oktober met jou!

Dit spel kan ook geboekt worden voor groepen, neem contact op met reserveringen@marechausseemuseum.nl.

Workshop parachute maken

Iedere woensdagmiddag tijdens de Maand van de Geschiedenis gaan jullie zelf aan de slag! Maak een parachute voor een speelgoedsoldaat in het M-lab en ontdek hoe je zo veilig mogelijk kunt landen boven Nederland.

In de herfstvakantie kun je dit ook doen op 19, 20 en 21 oktober..

Voor 1,50 doe je al mee; reserveren is niet nodig.

Kofferspel

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat moet je goed bedenken wat je wel en niet mee mag mee nemen in je koffer. Test je kennis in het kofferspel! Iedere dag te spelen.

M-lab

Het onderzoekslokaal M-lab is iedere dag toegankelijk voor het maken van een paspoort of het onderzoeken van vingerafdrukken. Vraag ernaar bij de kassa!


Lees meer
Delen: