Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Herfstvakantie op Slot Loevestein

12 oktober 2019 t/m 27 oktober 2019 van 11:00 - 17:00 uur

Loevestein 1

5307TG

Poederoijen

In de herfstvakantie is Slot Loevestein van 12 t/m 27 oktober elke dag open. Beleef geschiedenis in het echt en kom te weten hoe ridders, gevangen en soldaten vroeger leefden. Hoogtepunt in de herfstvakantie is natuurlijk het Riddertoernooi op 19 en 20 oktober. Daarnaast zijn er ook workshops, struintochten en de Nationale Archeologiedagen.

Nationale Archeologiedagen
In de archeologische expositie van Slot Loevestein kom je op zaterdag 12 en zondag 13 oktober van alles te weten over de vele bijzondere vondsten die in en om het kasteel uit de grond tevoorschijn zijn gekomen. Wat vertellen deze spullen over de geschiedenis van Loevestein en het leven van haar bewoners? De meeste objecten zijn opgegraven én gerestaureerd door de Archeologische Werkgroep Loevesteyn. Leden van de werkgroep geven dit weekend rondleidingen door de expositie en vertellen over de vondsten die bij Slot Loevestein zijn opgegraven. Ook is er een leuke kinderspeurtocht door de expositie. Maak kennis met deze bijzondere archeologische vindplaats!

Woensdag Workshop
Ridder Dirc heeft ridders nodig om zichzelf te beschermen. Kom jij hem helpen deze herfstvakantie? Wij organiseren een leuke workshop voor kinderen. Op woensdagen 16 en 23 oktober kun je op Slot Loevestein je eigen wapenschild verven, want je kunt ridder Dirc natuurlijk niet beschermen zonder schild. Iedere kleur staat ergens voor, dus jij bepaalt zelf wat je uitstraalt naar de tegenstander.

Struintochten
Ga deze herfstvakantie met de gids van Staatsbosbeheer van de paden af en dwaal mee door de uiterwaarden van de Waal. Tijdens de struintocht door het Munnikenland vertelt de gids je alles over de dieren en planten die je onderweg tegenkomt. Onderweg tref je vast de rode geuzen en konikpaarden. Een fijne tocht voor het hele gezin! Woensdag 16, vrijdag 18, woensdag 23 en vrijdag 25 oktober 2019: 14.00-16.00 uur Startlocatie: ingang Slot Loevestein, betalen bij de kassa.

Riddertoernooi
Oktober 1372 – De Graaf van Holland heeft Slot Loevestein eindelijk in handen en daarom roept hij een riddertoernooi uit. Van heinde en ver reizen stoere ridders naar het toernooiveld. Dit trekt Middeleeuwse ambachtslieden aan en rond het slot ontstaat zo een groot kampement. Kijk in het weekend van 19 en 20 oktober mee naar de voorbereidingen en demonstraties van de ridders of doe zelf mee in een workshop. Ook is er een kampement en kun je zien hoe ze vroeger in de middeleeuwen leefden. Het grote, jaarlijkse riddertoernooi op Slot Loevestein is een weekend vol activiteiten voor jong en oud!

Napoleontische exercitie
Op zondag 27 oktober 2019 beelden soldaten van de Napoleontische Associatie der Nederlanden (N.A.N.) een wapenoefening uit.

Bekijk alle informatie op hier.


Lees meer
Delen: