Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Het verhaal van de nacht (uitvoering Culemborgs Kamerkoor)

18 maart 2023 t/m 18 maart 2023 van 20:15 - 21:30 uur

Markt 14 (Ned. Herv. Sint Johannes de Doperkerk)

4112 JE

Beusichem

Het Culemborgs Kamerkoor (CKK) sluit de winterperiode af met een avontuurlijke voorstelling die anders is dan de meer gebruikelijke koorpresentaties. Met als titel ‘Het verhaal van de nacht’ krijgt het publiek op zaterdagavond 18 maart in de Johanneskerk te Beusichem een collage van expressievormen voorgeschoteld. Een geheel van koormuziek, vocale en instrumentale improvisatie, poëzie en gepassioneerde instrumentale muziek. Dat alles wordt ondersteund met geraffineerde lichttechniek.

De voorstelling is een product van Culemborgse samenwerking met, naast het CKK, optredens van de in de vrijstad woonachtige, internationaal bekende stergitarist Izhar Elias, en de huidige stadsdichter Marinda Pieron en Culemborgs eerste stadsdichter René van Loenen.

‘Het verhaal van de nacht’ omvat thema’s zoals liefde en liefdesverdriet, mystieke natuurbeleving, de intimiteit van het kampvuur, het avondgebed, willen slapen en juist niet kunnen slapen. Het koor zingt stukken van bekende componisten zoals Bedrich Smetana, Zoltan Kodaly, Edward Elgar, Camille Saint-Saëns en Adam Krieger. Zang wordt verweven met gedichten, gitaarmuziek van Isaac Albéniz en Johann Kaspar Mertz, en klankimprovisaties met stem en percussie-instrumenten. Het theatrale karakter van de voorstelling wordt versterkt met de inzet van lichttechniek.

‘Het verhaal van de Nacht’ is een vervolg op het in mei 2022 door het CKK uitgevoerde, romantische programma ‘The long day closes’, onder leiding van de eveneens in Culemborg woonachtige, een klein jaar eerder aangetreden dirigent Jan van den Berg. Het in 1975 opgerichte CKK is een gemengd koor met ongeveer 25 leden. Het heeft een breed repertoire, vaak met bijzondere bewerkingen en in samenwerking met andere koren, solisten, instrumentalisten en orkesten. Naast grote concerten laat het CKK zich graag horen bij gelegenheden als de Open Monumentendag en de Culemborg Uitmarkt.
In verband met het beperkte aantal plaatsen in de kerk is het aanbevolen vooraf een kaartje te kopen via www.culemborgskamerkoor.nl.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de dirigent van het CKK, Jan van den Berg, telefoon 06-11466081 en email-adres jan.bergvanden@gmail.com.


Lees meer
Delen: