Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

IAN SIEGAL, AKOESTISCH | TWEEDE VOORSTELLING

7 augustus 2020 van 21:30 - 22:30 uur

Stationsweg 7

4101 NG

Culemborg

In meer dan een kwart eeuw van rondreizende multi-award winnaar is Ian Siegal’s mission statement nauwelijks veranderd: liedjes die echt zijn, tonen die resoneren en de zang rauw geserveerd. Tegenwoordig wordt hij door velen beschouwd als de meest meeslepende Britse bluesartiest sinds de grote namen uit de jaren zestig. Hij bracht zijn muziek naar ongeveer 50 landen.

Siegal staat bekend als een bluesman, maar het is slechts één tint in het palet van een artiest die zich tussen continenten, tijdperken en verwachtingen begeeft.

Zijn kracht ligt in het spelen voor publiek. Hij neemt de leiding over het podium op een manier die maar heel weinig hedendaagse artiesten kunnen evenaren. Zweet, passie, humor, brandgevaarlijke slide-gitaar en een met ziel doordrenkte stem die groot genoeg is om bomen te vellen!

Elk jaar breidt zijn invloed zich verder uit en recentelijk naar Brazilië; maar waar Ian het meest aan denkt, is zijn gastoptreden in het Londense Jazz Café met de 92-jarige Pinetop Perkins en andere overgebleven leden van de band van Muddy Waters. Later op een festival in Noorwegen, in een omkering van de rol en totaal onverwacht, stonden deze legendes van naoorlogse Blues spontaan samen met Ian op het podium voor wat een onvergetelijke set van een uur werd.


Lees meer
Delen: