Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Ik weet wat ik eet

19 mei 2019 van 13:30 - 16:30 uur

Weithusen 63

4102 NV

Culemborg

Op zondag 19 mei organiseert NME Culemborg een activiteit over voeding op kinderboerderij De Heuvel. Tussen 13.30 en 16.30 uur zijn er allerlei activiteiten rondom dit thema en kan er veel geproefd worden.

Ons eten kopen we grotendeels in de supermarkt. Maar waar komen die melk en die eieren nu precies vandaan? Met de activiteit ‘Ik weet wat ik eet’ staat NME Culemborg stil bij de productie van ons eten. Appels zijn niet alleen lekker en gezond om zo te eten. Vers sap van de appels smaakt heerlijk. De kinderen mogen hun eigen sap persen met de fruitpers. Bijen maken de heerlijkste honing van diverse bloemen. Dit is te proeven bij de aanwezige imker. Daarnaast laat de imker zien wat het belang van de bijen is.

Op het plein staan diverse kramen opgesteld. Bij de zuivelkraam is te zien welke producten er allemaal van melk worden gemaakt. En natuurlijk mag er geproefd worden. Bij de groente- en fruitkraam is veel te zien, ruiken, voelen en proeven. Herken jij alle groente- en fruitsoorten aan hun smaak, geur of vorm? Waar komen die groente- en fruitsoorten eigenlijk oorspronkelijk vandaan? Wat is gezond en wat is ongezond eten?

Met het pannenkoekenspel leren de kinderen welke ingrediënten er allemaal nodig zijn voor het maken van een lekkere pannenkoek. Als ze dit spel met goed gevolg hebben afgelegd, mogen ze bij de graden- en zadenkraam een pannenkoek ophalen en er heerlijk van smullen. Bij de vlees/viskraam vertelt het bedrijf de Raafjeshof over de manier waarop zij schapen houden. De knutselaars kunnen gebakjes gaan maken die er overheerlijk uitzien én bewaard kunnen worden. Uiteraard doen ook de kabouters weer mee met de activiteit met een vraag op hun buik over het thema van deze middag. Kom ruiken aan, proeven van, voelen aan vele soorten voedsel en verbreed je kennis.


Lees meer
Delen: